FOTO Hasiči vynášajú veci zo zhoreného hotela v Jasnej: Škody odhadli na štyri milióny

NETKY.SK • 7 Október 2015, 13:20 • 2 min
FOTO Hasiči vynášajú veci zo zhoreného hotela v Jasnej: Škody odhadli na štyri milióny

JASNÁ – Hasiči začali z izieb hotela Junior Jasná, ktoré sa podarilo ochrániť pred požiarom, vynášať osobné veci hostí. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline Miroslava Ondrichová.

slovakia

left justify in out

Doplnila, že hasiči pokračujú vo vyhľadávaní skrytých ohnísk, rozoberaní konštrukcií a postupnom dohášaní. "Jednotlivé ohniská hasia z vonkajšej strany aj z vnútra objektu. Čo sa týka príčiny vzniku požiaru, preveruje sa viacero verzií, avšak príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania," uviedla hovorkyňa KR HaZZ v Žiline.

 

img

 

Požiar hotela Junior Jasná dnes ráno likvidovalo 23 hasičov z Liptovského Mikuláša, Liptovského Hrádku a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, ktorí mali k dispozícii osem kusov hasičskej techniky. Na miesto požiaru podľa Ondrichovej v utorok (6.8.) podvečer povolali aj členov dobrovoľných hasičských zborov obcí Hybe a Liptovský Trnovec, ktorí mali zabezpečovať dopravu vody. "Čerpacie stanovisko na dopĺňanie vody vytvorili hasiči pri nádrži, ktorá slúži na zasnežovanie. Pomocou UDS a výškovej techniky rozoberali strešnú konštrukciu, pretože bolo potrebné sa dostať ku skrytým ohniskám, ktoré stále horeli. A bez rozobratia konštrukcií sa k nim voda nemala ako dostať," uviedla Ondrichová.

 

Požiar sa podľa riaditeľa KR HaZZ v Žiline Jaroslava Kapusniaka rozšíril z kuchyne a prešiel do prvého a druhého nadzemného podlažia, odkiaľ sa rozšíril aj na strešnú konštrukciu. Pri prehľadávaní priestorov hasiči objavili v jednej z izieb nehybné telo 64-ročného muža z okresu Žilina, ktorého pravdepodobne usmrtil dym. "Muž nejavil známky života, naši príslušníci sa pokúsili o jeho resuscitáciu do príchodu rýchlej lekárskej pomoci, avšak bezúspešne," dodal Kapusniak s tým, že príčinu jeho vzniku bude skúmať expertízna skupina.

 

img

 

Požiar hotela Junior Jasná vypukol v utorok krátko pred 4. hodinou nadránom. Evakuovali dohromady 135 ľudí vrátane personálu a niekoľkých detí.

 

 

Škodu odhadli na štyri milióny eur, polícia vyšetruje požiar ako prečin všeobecného ohrozenia

 

Požiar hotela Junior Jasná v Demänovskej doline v okrese Liptovský Mikuláš spôsobil škody za najmenej štyri milióny eur. Ako ďalej agentúru SITA informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová, policajti začali trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Hotel začal horieť v utorok po tretej hodine ráno a požiar bol tak intenzívny, že budovu úplne zničil. Zhoreli aj osobné veci ubytovaných hostí.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona