FOTO Grécki dôchodcovia vyšli do ulíc veľkých miest

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 11:51 • 2 min
FOTO Grécki dôchodcovia vyšli do ulíc veľkých miest

ATÉNY - Tisíce dôchodcov vyšli v stredu do ulíc gréckych miest s cieľom vyjadriť nespokojnosť s pretrvávajúcim znížením dôchodkov ako dôsledku úsporných opatrení.

slovakia

left justify in out

Najpočetnejšie protestné zhromaždenie sa konalo v Aténach, kde zhromaždení pochodovali centrom mesta k sídlu ministerstva sociálnych vecí. Od novej ľavicovej vlády premiéra Aléxisa Tsíprasa totiž nespokojenci čakali návrat k pôvodnej výške dôchodkov, no jej plány brzdia požiadavky zodpovedných krokov od vlády zo strany medzinárodných veriteľov. Bez ich súhlasu totiž Atény nedostanú potrebné zdroje na odvrátenie platobnej neschopnosti.

 

Januárové predčasné parlamentné voľby v Grécku vyhrala Tsíprasova Koalícia radikálnej ľavice (SYRIZA) so ziskom viac ako 36 percent hlasov. V predvolebnej kampani sľubovala Grékom rušenie úsporných opatrení, ktoré sú podmienkou čerpania zahraničnej finančnej pomoci v celkovej hodnote štvrť bilióna eur. Tá pred takmer piatimi rokmi zachránila Grékov pred bankrotom a vynúteným odchodom z eurozóny.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies