FOTO Gajdoš: Rozvoj obranného priemyslu znamená aj zabezpečenie práce pre ľudí

NETKY.SK • 20 Október 2016, 15:39 • 2 min
FOTO Gajdoš: Rozvoj obranného priemyslu znamená aj zabezpečenie práce pre ľudí

BRATISLAVA - Rozvoj zbrojárskeho a obranného priemyslu znamená aj zabezpečenie práce pre ľudí. V rámci dnešného otvorenia Dňa slovenského obranného priemyslu vo Vojenskom technickom a skúšobnom ústave Záhorie to uviedol minister obrany Peter Gajdoš.

slovakia

left justify in out

Rezort zorganizoval podujatie v spolupráci so Združením bezpečnostného a obranného priemyslu SR pri príležitosti slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie, aby aj zahraničným predstaviteľom predstavili najmodernejšiu domácu vojenskú techniku a výzbroj.

 

Podľa ministra obrany je tento deň príležitosťou, ako zviditeľniť slovenské zbrojárske firmy a prezentovať ich výrobky. "Som hrdý na to, že sme ich mohli odprezentovať v tom najlepšom svetle a dnes bolo napríklad jasne vidieť aj to, že vedia plnohodnotne fungovať za každého počasia. Takýmito aktivitami chceme náš zbrojársky a obranný priemysel aktivitami podporovať aj v budúcnosti, pretože jeho rozvoj znamená aj zabezpečenie práce pre ľudí," uviedol dnes minister.

 

Gajoš zároveň vyzdvihol slovenských vývojárov a výrobcov obrannej techniky, ktorí majú podľa neho čo ponúknuť nielen slovenským ozbrojeným silám, ale tiež zahraničným partnerom. "Bol by som určite nesmierne rád, ak by sa nám čo najviac ich produktov podarilo postupne zaradiť do výzbroje našich ozbrojených síl. No, samozrejme, pri modernizácii musíme postupovať v medziach zákona. V každom prípade modernizáciu a rozvoj našich ozbrojených síl podporujeme, pretože obrana a bezpečnosť občanov Slovenskej republiky nebola, nie je a nebude zadarmo," zdôraznil Gajdoš.

 

Počas Dňa slovenského obranného priemyslu bola v rámci dynamických i statických ukážok predstavená aj súčasná výzbroj a technika Ozbrojených síl SR. V súčasnosti je v nich zaradených takmer 140 druhov výzbroje, techniky a materiálu, ktoré vyrobil domáci obranný priemysel.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies