FOTO Francúzski policajti demonštrovali proti prejavom nenávisti a násilia voči bezpečnostným zložkám

NETKY.SK • 18 Máj 2016, 20:16 • 2 min
FOTO Francúzski policajti demonštrovali proti prejavom nenávisti a násilia voči bezpečnostným zložkám

PARÍŽ - Stovky francúzskych policajtov sa dnes v Paríži zúčastnili na hlavnej demonštrácii proti prejavom nenávisti a násilia voči príslušníkom bezpečnostných zložiek.

slovakia

left justify in out

Aj demonštrácia policajtov sa symbolicky konala na námestí Place de la Republique, kde sa denne vo večerných hodinách zhromažďujú odporcovia plánovanej reformy trhu práce.
Informoval o tom rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.


Napriek zákazu protidemonštrácie sa na uvedené námestie dostavilo okolo 300 protidemonštrantov. Menšia skupinka odporcov polície podpálila policajné motorové vozidlo. Podobné správy prišli aj z francúzskeho vidieka, kde tiež došlo k verejným protipolicajným prejavom.


Policajné odbory vyzvali na protestné akcie proti prejavom nenávisti a násilia smerom k príslušníkom policajného zboru v celkove asi 60 mestách krajiny galského kohúta požadujúc tvrdší postup vlády voči násilným demonštrantom.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies