NAŽIVO Francúzske orgány začali s likvidáciu utečeneckého tábora v Calais: Migranti sa búria

NETKY.SK • 24 Október 2016, 14:04 • 2 min
NAŽIVO Francúzske orgány začali s likvidáciu utečeneckého tábora v Calais: Migranti sa búria

CALAIS - Francúzske orgány dnes od rána vysťahovávali utečenecký tábor pri prístavnom meste Calais na severe Francúzska, známy ako Džungľa. Migrantov odvážali preč v autobusoch. Britská spravodajská stanica BBC informovala, že do podvečerných hodín odviezli zhruba 1600 ľudí.

slovakia

left justify in out

V stanoch a svojpomocne vybudovaných prístreškoch pri Calais žilo doposiaľ asi 6500 ľudí, niektoré odhady však hovoria až o 7000 či viac obyvateľoch tohto neoficiálne postaveného "mestečka".
 

Z Calais už podľa správ BBC odišlo 40 zo 60 nachystaných autobusov, ktoré smerovali do zariadení po celom Francúzsku. V týchto oficiálnych táboroch alebo azylových zariadeniach budú môcť podať riadnu žiadosť o azyl, dodala agentúra AP. Medzi stovkami objektov, ktoré francúzske úrady prestavali na budúce ubytovacie zariadenia pre migrantov sú napríklad staré hotely či zámky.

 

Demontáž a búranie obydlí v tábore Džungľa by sa mala začať v utorok. Celá akcia by mala trvať asi týždeň.
 

Počas noci došlo v tábore k zrážkam, keď sa niektorí migranti pokúsili dostať k neďalekej diaľnici, ale polícia ich zatlačila nazad, uviedol hovorca prefektúry Pas-de-Calais.

 

V rade pred registračným centrom v tábore stálo dnes niekoľko stoviek ľudí, ktorí čakali na vypočúvanie, kým ich rozmiestnia po Francúzsku, dodal hovorca.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies