FOTO Francúzi demonštrovali proti reforme pracovného práva: Pri zrážkach zadržali desiatky ľudí

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 08:45 • 2 min
FOTO Francúzi demonštrovali proti reforme pracovného práva: Pri zrážkach zadržali desiatky ľudí

PARÍŽ - Násilie poznačilo vo štvrtok vo viacerých mestách Francúzska protesty proti plánovaným reformám pracovného práva. Medzi demonštrantmi a políciou vypukli zrážky niekoľko dní predtým, ako sa v parlamente začne rozprava o návrhoch, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Francúzsky minister vnútra Bernard Cazeneuve oznámil, že po celej krajine zadržali viac než 100 protestujúcich, pričom 24 policajtov a príslušníkov vojenskej polície utrpelo zranenia. K protestom došlo v mestách od Rennes na severe po Marseille na stredomorskom pobreží.

 

K miestam, kde došlo k najhorším zrážkam, patrili okrajové časti demonštrácií v Paríži, kde zranili ôsmich policajtov. Jeden z nich bol podľa ministra vo veľmi vážnom stave.

 

"Vyzývam organizátorov týchto demonštrácií, aby s rovnakým dôrazom ako ja odsúdili nepokoje spôsobené týmito niekoľkými násilníkmi," povedal Cazaneuve v Lyone.

 

Štvrtkové demonštrácie boli štvrtými protestmi, ktoré zvolali odbory proti návrhu zákona za uplynulé necelé dva mesiace.

 

Ďalšie demonštrácie a protesty proti širšiemu spektru tém sa vo Francúzsku tradične očakávajú v nedeľu 1. mája na Sviatok práce.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies