FOTO Foodblogerka uverejnila recept, do ktorého zakomponovala jedovaté kvety: Na problém verejne upozornil až botanik!

NETKY.SK • 5 Jún 2018, 13:19 • 2 min
FOTO Foodblogerka uverejnila recept, do ktorého zakomponovala jedovaté kvety: Na problém verejne upozornil až botanik!

Foodblogerka sa mohla priotráviť kvôli tomu, že nemala dostatočné vedomosti o tom, čo dáva do svojho jedla.

slovakia

left justify in out

S rôznymi blogmi o jedle sa v poslednom období doslova roztrhlo vrece. Každý by rád písal o zdravom stravovaní a posúval svoje vedomosti ďalej, no zrejme nie vždy je to na dobro veci. Najmä vtedy, ak neovládame základné zásady prípravy pokrmov a o tom, že do jedla, hoci aj len na ozdobu, sa môže dať len to, čo možno bez ujmy skonzumovať, sme nikdy ani nepočuli.

 

Foodblogerstvo je do vysokej miery o tom, ako je propagované jedlo odfotené. V snahe o čo najdokonalejšie zábery experimentujú prispievatelia so servírovaním, prostredím, farbami aj surovinami na ozdobu. Krásna fotka predsa  priláka väčšie množstvo čitateľov. To mala na zreteli aj istá blogerka, ktorá síce vytvorila k svojmu receptu nádherný obrazový materiál, avšak mohla otráviť nielen seba, ale aj tých, ktorí by sa pokúsili jej jedlo verne napodobniť. Svoje smoothie totiž obložila jedovatými kvetmi!

 

Na problém upozornil botanik James Wong, ktorý sa rastlinám venuje už dlhú dobu a je v tejto oblasti odborníkom. V recepte, ktorý mu na internete náhodne prišiel „pod ruku“ okamžite identifikoval nebezpečnú rastlinu a verejne na to blogerku upozornil.

 

Pekne vyzerajúce jemné biele kvietky s názvom lycorine, ktoré vizuálne krásne doplnili chutne vyzerajúci nápoj, boli v skutočnosti veľmi nebezpečné. Obsahujú totiž toxický alkaloid. Pokiaľ by ich niekto požil, mohli by mu spôsobiť svrbenie, opuch, ale aj zvracanie a kašeľ.

 

Netreba teda veriť každému, kto sa označuje za odborníka na zdravú výživu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona