Brat premiéra Fica havaroval s lietadlom, našťastie sa nikomu nič nestalo

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 15:57 • 2 min
Brat premiéra Fica havaroval s lietadlom, našťastie sa nikomu nič nestalo

PRIEVIDZA - V nedeľu v podvečerných hodinách medzi šiestou a siedmou sa v Prievidzi stala letecká havária.

slovakia

left justify in out

Nehodu spôsobil Ladislav Fico, brat premiéra Roberta Fica. Ten si bol podľa medializovaných informácií zalietať s manželkou na stroji DA-40 OM-SCS. 

 

L. Fico nezvládol pristávací manéver, čo je pri začiatočníkoch častý problém. „Odskok pri pristátí pilot riešil plný plynom, ušlo mu to za vrtuľou a už to neopravil,“ napísal na facebooku jeden zo svedkov. Lietadlo sa po tvrdom náraze odrazilo od pristávacej dráhy, pilot stratil kontrolu a narazil do piatich zaparkovaných vetroňov. V tom čase na letisku v Prievidzi konali letecké preteky.

 

Informáciu o havárii potvrdila hovorkyňa KZ PZ v Trenčíne pplk.Mgr.Elena Antalová aj riaditeľ letiska Ľuboš Jánošík. Antalová dodala, že polícia sa týmto prípadom nezaoberá. "Podrobné informácie poskytnúť nemôžem. Prípad vyšetrí letecký úrad," vyjadril sa Jánošík.

 

Pilot ani nikto iný sa pri nehode údajne nezranil. Škody na lietadlách dosiaľ nie sú oficiálne vyčíslené. Cena vetroňa sa pohybuje od 5 000 do 60 000 eur. Stroje na týchto pretekoch mohli mať podľa odborníka hodnotu približne 15 000 eur. Celková škoda je tak predbežne odhadovaná na 75 000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies