FOTO Fico vyzdvihol bezpečnosť Slovenska, za ktorú vďačíme Policajnému zboru

NETKY.SK • 5 Október 2017, 14:46 • 2 min
FOTO Fico vyzdvihol bezpečnosť Slovenska, za ktorú vďačíme Policajnému zboru

BRATISLAVA - Bezpečnosť Slovenska je obrovským príspevkom Policajného zboru (PZ) a absolventov Akadémie PZ, ktorí do zboru nastupujú. Pri príležitosti 25. výročia vzniku školy to dnes v slávnostnom príhovore uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

„My si asi málo uvedomujeme na Slovensku, že sme bezpečná krajina. A to je obrovský príspevok Policajného zboru a absolventov tejto akadémie, ktorí potom nastupujú do Policajného zboru ako takého. Ak porovnáme štatistiky kriminality zo začiatku 90. rokov s kriminalitou teraz, môžeme naozaj skonštatovať, že sme urobili obrovské pokroky a za toto treba polícii poďakovať,“ povedal Fico. 

 

Skonštatoval, že ho teší záujem o štúdium na škole. Akadémiu PZ požiadal, aby sa osobitne zamerala na dve oblasti. „Prvá téma je hrozba terorizmu. To, že nás zatiaľ terorizmus obišiel, neznamená, že sa to nemôže v budúcnosti stať. Veľmi by som privítal, keby Akadémia Policajného zboru venovala špeciálnu pozornosť boju proti terorizmu, pretože to nie je iba o silovej stránke, to je otázka získavania informácií, práce s inými nástrojmi a v tomto by Akadémia PZ mohla výrazne posunúť veci dopredu,“ povedal premiér.

 

Rovnako požiadal predstaviteľov akadémie, by venovali pozornosť vnímaniu korupcie a netransparentného správania, lebo vnímanie týchto dvoch javov je podľa neho na Slovensku veľmi silné. „A sú to predovšetkým represívne zložky, ktoré musia na to reagovať,“ doplnil Fico. Podľa rektorky Akadémie PZ Lucie Kurilovskej má škola skvelých študentov. „Veľmi sa z toho teším,“ zdôraznila. Vo svojom príhovore poďakovala pedagogickým pracovníkom, zamestnancom a študentom za vzornú reprezentáciu školy.

 

Akadémia Policajného zboru v Bratislave je štátna vysoká škola  univerzitného typu, ktorá svoju činnosť začala 1. októbra 1992 ako policajná vysoká škola. Jej hlavným poslaním je zabezpečovanie prípravy vysokoškolsky vzdelaných príslušníkov Policajného zboru a ďalších bezpečnostných zložiek, ale aj občianskej mládeže, ktorá sa pripravuje na svoje budúce povolanie.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona