FOTO Fico prišiel na zasadanie vlády na kolobežke, Hudák na korčuliach a väčšina ministrov pešo

NETKY.SK • 16 September 2015, 13:07 • 2 min
FOTO Fico prišiel na zasadanie vlády na kolobežke, Hudák na korčuliach a väčšina ministrov pešo

BRATISLAVA - Členovia vládneho kabinetu dnes nechali ministerské limuzíny v garážach a na rokovanie prišli alternatívnou dopravou. Takýmto spôsobom sa zapojili do Európskeho týždňa mobility.

slovakia

left justify in out

Najčastejšie využili svoje vlastné nohy. Zo svojich úradov prikráčali minister financií Peter Kažimír, pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek, zdravotníctva Viliam Čislák, sociálnych vecí Ján Richter, dopravy Ján Počiatek a zahraničných vecí Miroslav Lajčák.

 

Jahnátkovi chôdza pomohla si vyvetrať hlavu, keďže, ako povedal, pred polnocou sa vrátil z Luxemburgu, kde riešili "nešťastné mlieko."

 

img

 

"Prechádzka z ministerstva je celkom príjemná, možno by to mohlo byť aj častejšie," poznamenal Richter s tým, že ministerstvo má dosť veľkú rozlohu, pričom už len prejsť na ústredie práce predstavuje nejakých desať minút. Nemyslí si, že by mu počas roka chýbal pohyb. "Som často vonku po úradoch a detských domovoch, takže nemám pocit, že by som sedel len u seba v kancelárii," priblížil.

 

img

 

Minister školstva Juraj Draxler si na dnešný deň požičal Yike-bike. "Chce to určitý tréning, aby som na tom mohol absolvovať väčšie vzdialenosti," poznamenal, keď dorazil na rokovanie vlády.

 

Pred bránou sa stretol s ministrom hospodárstva Vazilom Hudákom, ktorý prišiel na kolieskových korčuliach v šortkách a tričku. V ruksaku mal oblek, topánky, opasok a materiály na rokovanie.

 

img

 

Chrániče však nemal. Na otázku, či si je istý, že nespadne, reagoval so smiechom. "Samozrejme, že som si istý, trénoval som," uviedol. Dnes ešte plánuje využiť elektromobil.

 

Podľa Počiatka by bolo zaujímavé chodiť stále pešo. Nevie si predstaviť, že by používal bicykel. Ako poznamenal, napriek tomu, že ho na naň nahovárajú, ešte na to nie je psychicky pripravený. Neskúšal ani kolieskové korčule. "Jedine, že by som sa celý obrnil," dodal. Pohyb mu počas roka nechýba, lebo pravidelne cvičí.

 

Šéf slovenskej diplomacie chodieva pešo na rokovania kabinetu raz do roka, a to práve počas Európskeho týždňa mobility. Dnes ráno však už bol behať na Železnej studničke. Behu sa venuje pravidelne. Na otázku, či neuvažoval nad iným spôsobom dopravy, ako napríklad kolieskovými korčuľami či bicyklom, reagoval, že v týchto veciach je konzervatívny. "Na šaškárne tu máme iných," poznamenal so smiechom a vzápätí dodal, že tým nemyslel členov vlády.

 

img

 

Ako posledný dorazil na kolobežke premiér Robert Fico, ktorý tiež už mal za sebou ranný beh. "Je to perfektná vec, takto som chcel prispieť k dňu mobility," konštatoval.

 

Kolobežku mal ešte v detstve. Súčasný kúsok dostal k 50. narodeninám a dnes ho prvý raz vyskúšal. Určite ju však nebude využívať pri svojom pravidelnom rannom pohybe. Ako prezradil, jeho pes je veľmi lenivý, takže odmieta za ním behať, keď premiér využíva kolieskové korčule alebo bicykel. "Takže ráno musím buď behať, alebo iba rýchlo chodiť. Za kolobežkou by určite nešiel," povedal.

 

img

 

Premiér sa na nej spustil z ministerstva financií, kde bol predtým rokovať s Kažimírom. Stratil pri tom aj svoju ochranku. "Je to veľmi rýchle. Neviem, kde sú, ale oni ma nájdu," zasmial sa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies