FOTO Fenke zlatého retrívera sa narodilo zelené šteniatko: Ide o veľmi vzácny prípad

NETKY.SK • 24 Júl 2017, 12:58 • 2 min
FOTO Fenke zlatého retrívera sa narodilo zelené šteniatko: Ide o veľmi vzácny prípad

V Škótsku sa fenke narodilo zelené šteniatko, môže za to ojedinelá pigmentácia.

slovakia

left justify in out

Trojročná fenka zlatého retrívera Rio očakávala prírastok ôsmych šteniatok. Spolu s ňou sa na veľký deň pripravovala aj jej majiteľka Louise Sutherlandová. Keď sa šteniatka začali rodiť, všimla si, že jedno z nich má výrazne zelenú srsť. „Nemohli sme tomu uveriť,“ hovorí. Psíka pomenovali Forest.

 

Majitelia sa, samozrejme, začali zaujímať o to, čo mohlo netradičné sfarbenie malého retrívera spôsobiť. Zistili, že ide o veľkú raritu, ktorá sa doposiaľ podľa záznamov stala len trikrát. Sfarbenie zapríčinil pigment s názvom biliverdin. Ten sa nachádza v placente psov a pokiaľ nastane situácia, kedy sa zmieša s plodovou vodou, môže srsť zafarbiť do zelena.

 

Forest však neostane zelený navždy. Časom farba zo srsti zmizne a on bude vyzerať ako jeho súrodenci. Tí sa postupne rozídu do svojich nových domovov, no Forest pravdepodobne zostane v rodine u Louise.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona