FOTO Fascinujúce zábery z festivalu Burning Man dokazujú, že aj na zemi to môže vyzerať ako z iného sveta

NETKY.SK • 4 September 2017, 18:19 • 2 min
FOTO Fascinujúce zábery z festivalu Burning Man dokazujú, že aj na zemi to môže vyzerať ako z iného sveta

NEVADA - Začalo sa to v roku 1986, keď dvaja kamaráti, ktorí vypálili obrovskú sochu na pláži v San Franciscu. Tento nápad sa rozrástol na udalosť, na ktorej sa zapálila socha muža o veľkosti 105 metrov. A tak je tomu dodnes, tento rituál je pre festival na púšti blízko dediny, ktorá ma sotva 200 obyvateľov, povestným.

slovakia

left justify in out

Tohtoročný festival Burning Man sa koná od 27. augusta do 4. septembra, ale už teraz je zodpovedný za ohromujúce fotografie, ktoré dokazujú, aké divoké a úžasné to v skutočnosti je.

 

Je označovaný ako "radikálny rituál”. Burning Man 2017 sa stal púštnou oázou pre približne 70 000 ľudí. Popisuje sa ako "dočasná metropola venovaná spoločenstvu, umeniu a sebestačnosti". Na to, aby ste zažili bláznivý “rituál" musíte spať v stane či karavane.

 

Po hektároch púšte sa preháňate medzi hudodnými žánrami alebo prednáškami a workshopmi, ako sú aj prednášky s TEDx rečníkmi, na bicykloch. Na svoje si príde každý, pretože večer sa tam nachádza nespočetné množstvo vystúpení DJ-ov a interprétov rôznych hudobných žánrov. Púštne fotografie, lákajú hádam každého, veď posúďte sami. 

 

 
 

Tara Mechani . . . . . #burningman #burningman2017 #blackrockdesert #art #honorarium #dusty #duststorm

Príspevok, ktorý zdieľa Becca Strong (@bbwhoa),

 

 

#hybycozo #burningman #burningman2017

Príspevok, ktorý zdieľa HYBYCOZO (@hybycozo),

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies