Foto: Fanúšik Tottenhamu utrpel krvavé zranenia počas antisemitského útoku v Ríme

NETKY.SK • 4 December 2012, 13:55 • 2 min
Foto:  Fanúšik Tottenhamu utrpel krvavé zranenia počas antisemitského útoku v Ríme

Foto Fanúšik Tottenhamu utrpel krvavé zranenia počas antisemitského útoku v Ríme - Futbal RÍM – Pred dvomi týždňami sa v Ríme odohral zápas Európskej ligy medzi domácim Laziom a londýnskym Tottenhamom a nezaobišiel sa bez stretov fanúšikov oboch táborov.

slovakia

left justify in out

imgRÍM – Pred dvomi týždňami sa v Ríme odohral zápas Európskej ligy medzi domácim Laziom a londýnskym Tottenhamom a nezaobišiel sa bez stretov fanúšikov oboch táborov. Teraz boli zverejnené zábery šokujúcich zranení fanúšika Tottenhamu, Ashleyho Millsa, ktoré utrpel počas krvavého a zrejme aj antisemitského útoku rímskych chuligánov. Brutálny nájazd fanúšikov z tvrdého jadra Lazia a AS Rím ho zastihol v krčme The Drunken Ship, v centre hlavného mesta v predvečer zápasu Európskej ligy 22. novembra.

25-ročný Mills bol až dnes prepustený z nemocnice San Camillo, kde sa liečil z poranení hlavy a potenciálne smrteľného rezného poranenia rozkroku. Nemocnicu opustil na invalidnom vozíku. Jeho ošetrujúci lekár povedal, že jeho stehenná tepna bola rozseknutá a keby nebol okamžite operovaný, tak mohol zraneniam podľahnúť.

Dvaja fanúšikovia AS Rím, ktorí boli do útoku zapojení, dostali zákaz vstupu na všetky futbalové štadióny v krajine po dobu piatich rokov. 26-ročný Francesco Ianiari a 25-ročný Mauro Pinnelli boli zatknutí do niekoľkých hodín po nájazde na krčmu The Drunken Ship, po ktorom zostali traja fanúšikovia Spurs vážne zranení. Obaja zadržaní boli obvinení z napadnutia s priťažujúcimi okolnosťami s použitím zbrane. Pôvodné obvinenie (pokus o vraždu) bolo stiahnuté.
Na populárnu krčmu zaútočilo asi 50 maskovaných fanúšikov vyzbrojených nožmi, palicami a opaskami. Svedkovia potvrdili, že počas 10 minútového útoku spievali antisemitské slogany proti fanúšikom Tottenhamu. Fanúšikovia Lazia a AS Rím pravdepodobne odložili svoju vzájomnú nevraživosť a rivalitu kvôli útoku na britských fanúšikov.

Prezident Lazia Claudio Lotito poprel správy, že by ich fanúšikovia boli rasistickí a povedal, že útok súvisel čisto iba s futbalovou rivalitou. Osobne navštívil zraneného Millsa v nemocnici a daroval mu dres Lazia s jeho menom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies