FOTO Facebook zmazal fotku z pôrodu. Je materstvo chybou alebo niečím nechutným?

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 17:58 • 2 min
FOTO Facebook zmazal fotku z pôrodu. Je materstvo chybou alebo niečím nechutným?

Keby nebolo pôrodu, nikto z nás by neexistoval. Na rozdiel od porna, ktoré je spoločnosťou pomerne pozitívne vnímané, sa na pôrod pozerá ako na niečo divné, nechutné a nevhodné pre zverejňovanie.

slovakia

left justify in out

Morag Hastings sa rozhodla svoju emotívnu fotografiu z pôrodu zverejniť. Detailne zachytáva zrod nového života a teda novorodenca vychádzajúceho z vagíny. Facebook túto fotografiu vymazal a žene zablokoval účet na 30 dní. Tínedžerky s odhalenými prsníkmi ale nezablokuje. Tento kontrast v prístupe pobúril ľudí, a najmä ženy, ktoré majú plné zuby toho, že sa na ich telo stále pozerá ako na niečo iné, divné, potrebné prerobiť alebo schovať.

 

 

„Fotografia bola v súlade s pravidlami Facebooku. Neobsahovala úplne detailné nahé telo, zadok, pohlavné orgány alebo nejaký sexuálny akt. Toto sú pravidlá, ktoré Facebook má, no nerozumiem, prečo obmedzil mňa. Dokonca mi prišla správa, že na mojom profile už nemôžem nič zverejňovať,“ povedala Morag Hastings, ktorej fotografia patrí.

 

Vyvstáva otázka, mali by sa ženy za pôrod hanbiť? Je to šokujúce najmä v čase, keď pôrodnosť vo vyspelých krajinách klesá a vlády rozmýšľajú, ako ženy v materstve podporiť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies