FOTO Exbeatle Paul McCartney opäť koncertoval v Cavern Clube

NETKY.SK • 27 Júl 2018, 07:48 • 2 min
FOTO Exbeatle Paul McCartney opäť koncertoval v Cavern Clube

LIVERPOOL - Paul McCartney sa vrátil do liverpoolskeho Cavern Clubu, kde kapela Beatles začínala svoju cestu za slávou.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatšesťročný multiinštrumentalista, spevák a skladateľ vystúpil so svojou súčasnou skupinou vo štvrtok v tomto pivničnom bare zaplnenom približne 270 fanúšikmi. Tí si museli lístky zadarmo vystáť v rade po nečakanom oznámení termínu koncertu.

 

"Liverpool.Cavern. To sú slová, ktoré k sebe dobre pasujú," uviedol McCartney na začiatku takmer dvojhodinového vystúpenia. Hral na gitaru a keybord. Zazneli klasiky od Beatles - napríklad Love Me Do, I Saw Her Standing There či Get Back, ako aj skladby z jeho nového albumu Egypt Station.

 

Gina a Paul Mageeovci si požiadali v práci o deň voľna a ich šéfovia im našťastie vyšli v ústrety. "Je to len raz za život, no nie?" povedal Paul Magee. "Nemyslím si, že príde do Cavernu ešte raz."

 

McCartney hovoril divákom o svojich spomienkach a spoluhráčoch z kapely a požiadal publikum, aby nefotografovali. V rokoch 1961-63 hrali Beatles v Caverne takmer 300-krát a vtedy ich smartfóny ešte nemohli vyrušovať, pripomína spravodajský server BBC s tým, že pôvodný Cavern Club v roku 1973 uzavreli a zasypali, aby ho v roku 1984 znovu otvorili, keď ho prestavali podľa pôvodných plánov.

 

"Pred tými všetkými rokmi sme sem prišli a hrali, pričom sme nevedeli, či máme nejakú budúcnosť. Ale počínali sme si dobre," dodal sir Paul McCartney, ktorý hral doposiaľ od 60. rokov v Caverne iba raz - v roku 1999.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies