FOTO Emotívna rozlúčka s ikonou AS Rím, uctili si ho aj hráči súpera

NETKY.SK • 29 Máj 2017, 08:44 • 2 min
FOTO Emotívna rozlúčka s ikonou AS Rím, uctili si ho aj hráči súpera

RÍM - Tridsiateôsme kolo talianskej futbalovej Serie A bolo záverečným aj pre kapitána AS Rím Francesca Tottiho. Ten už skôr avizoval, že sezóna 2016/2017 bude poslednou vo farbách tohto rímskeho mužstva. Na počesť 40-ročnej ikony talianskeho futbalu si hráči "vlkov" aj ich nedeľňajšieho súpera FC Janov obliekli špeciálne upomienkové tričká.

slovakia

left justify in out

Dresy s číslom desať dominovali aj na tribúnach Olympijského štadióna. Totti odohral za AS 786 zápasov a strelil 307 gólov. Počas kariéry získal titul v Serii A (2001), dvakrát Taliansky pohár i superpohár, s národným tímom triumfoval na majstrovstvách sveta 2006.

Rím derniéru ročníka 2016/2017 napokon zvládol a FC Janov zdolal 3:2, obsadil konečnú 2. priečku v ligovej sezóne a zahrá a si v skupinovej fáze Ligy majstrov. Cestu na Olympijský štadión si našlo približne 60-tisíc fanúšikov. "Tento deň musel, bohužiaľ, prísť. Takto som sa rozhodol s manželkou aj celou rodinou. Najradšej bysom tu zostal ďalších 25 rokov. Rím, veľká vďaka," emotívne vyhlásil po zápase  Francesco Totti priamo na hracej ploche. "Na pôsobenie tu by som mohol napísať báseň alebo pieseň, ale radšej som sa snažil samého seba vyjadriť na ihrisku svojimi nohami," pokračoval.

V ostatnom čase sa množili dohady o tom, že Totti zamieri do iného klubu. "V poslednom čase som príliš veľa nerozprával. Naposledy si však zobliekam dres a nadobro ho odkladám. Svetla sa zhasínajú a mňa pohltí strach. Dovoľte mi trochu sa báť. Teraz potrebujem vašu pomoc," poznamenal po svojom poslednom súťažnom súboji v kariére.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies