FOTO Emmanuel Macron prebral zodpovednosť za škandál bývalého bezpečnostného poradcu

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 06:09 • 2 min
FOTO Emmanuel Macron prebral zodpovednosť za škandál bývalého bezpečnostného poradcu

PARÍŽ - Francúzsky prezident Emmanuel Macron údajne prebral zodpovednosť za škandál týkajúci sa jeho bývalého bezpečnostného poradcu, ktorý bil demonštranta.

slovakia

left justify in out

Na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter to uviedla parlamentná hovorkyňa prezidentovej strany Aurore Bergé. "Jedinou zodpovednou osobou som ja. Príďte a zoberte si ma," citovala Macrona. Podľa člena strany Bruna Fuchsa zas hlava krajiny vyhlásila, že konanie Alexandra Benallu považuje za zradu. Na Twitteri tiež zverejnili fotografie z utorkového neohláseného stretnutia Macrona s ministrami a ďalšími politikmi.

Francúzsky súd v nedeľu vzniesol predbežné obvinenia voči Benallovi. Úrady zároveň začali súdne vyšetrovanie incidentu. Muž čelí obvineniam z násilia či bránenia vo výkone verejnej moci. Na záberoch z demonštrácie je možné vidieť, ako Benalla, ktorý má na hlave policajnú prilbu, i keď nie je členom policajného zboru, z davu odtiahol ženu a následne sa vrátil a napadol muža. V nedeľu takisto obvinili aj ďalších štyroch ľudí.

Niektorí poslanci a oponenti prezidenta sa pýtajú, prečo Benalla ihneď po zverejnení informácií neprišiel o miesto. Politikov nahnevalo, že obvineného pôvodne len na dva týždne suspendovali a dva mesiace po útoku mal stále kanceláriu v prezidentskom paláci.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies