FOTO Dvojica odcudzených malieb od Van Gogha sa vrátila do múzea

NETKY.SK • 21 Marec 2017, 13:13 • 2 min
FOTO Dvojica odcudzených malieb od Van Gogha sa vrátila do múzea

AMSTERDAM - Do Van Goghovo múzea v holandskom Amsterdame sa po vyše 14 rokoch vrátili dve maľby tohto umelca, ktoré boli v roku 2002 počas nočnej lúpeže ukradnuté zo stien tejto inštitúcie.

slovakia

left justify in out

Obe diela, "Morská scenéria v Scheveningene" (1882) a "Kongregácia opúšťajúca kostol reformovanej cirkvi v Nuenene" (1884), boli nájdené vlani talianskou finančnou políciou u mafie v Neapole, a to v relatívne dobrom stave.

 

Maľby sa vrátia do galerijnej expozície múzea ešte predtým, ako sa ich ujmú tamojší reštaurátori. Riaditeľ Van Goghovo múzea Axel Rüger dnes označil návrat diel za jeden z "najvýnimočnejších dní v histórii nášho múzea".

 

V súvislosti s krádežou usvedčili dvoch Holanďanov na trest odňatia slobody v trvaní štyri a pol roka. Múzeum vypísalo odmenu 100.000 eur za poskytnutie informácií, ktoré by viedli k nájdeniu odcudzených obrazov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies