FOTO Dvaja chlapci sa zachovali bezcitne a zabili stovky tisíc včiel, teraz im hrozí desať rokov väzenia

NETKY.SK • 23 Január 2018, 11:10 • 2 min
FOTO Dvaja chlapci sa zachovali bezcitne a zabili stovky tisíc včiel, teraz im hrozí desať rokov väzenia

Dvaja mladí Američania vo veku 12 a 13 rokov budú pykať za svoj mimoriadne krutý čin.

slovakia

left justify in out

Hovorí sa, že keď na svete umrie posledná včela, ľudstvu ostáva menej ako 5 rokov života. O problematike chovu včiel sa v posledných rokoch diskutuje čoraz viac,  včelárov je stále menej a životné podmienky pre tento užitočný hmyz sú stále ťažšie. Dochádza k veľkým úhynom, čo by mal byť pre všetkých varovný prst. Napriek tomu sa dvaja neplnoletí chlapci v americkom štáte Iowa dopustili ohavného činu, pri ktorom zabili viac ako pol milióna včiel.

 

Mladí vandali zničili spolu 50 úľov, ktoré patrili manželskému páru podnikajúcemu v oblasti včelích produktov. Svoje „dielo“ dokonali naozaj dôkladne, pretože porozbíjané úle prepustili sneh a mráz v dôsledku čoho, samozrejme, uhynuli všetky včely. Polícia ich obvinila z vlámania a vandalizmu, pričom obom hrozí väzenie až 10 rokov a vysoká pokuta 10-tisíc dolárov. To však ich čin späť nevráti.

 

Manželom vznikla škoda 60-tisíc dolárov, ktorú, žiaľ, nemajú ako uhradiť, pretože ich poistenie nezahŕňalo prípady, akým bol tento. Svoju skúsenosť však publikovali na sociálnej sieti, kde sa ľudia veľmi rýchlo zmobilizovali a vytvorili zbierku. Tá včelárom vyniesla 30-tisíc dolárov.

 

Napriek svojej zlej skúsenosti sa podnikatelia nevzdali a vďaka dobrým ľuďom budú vo svojej činnosti môcť pokračovať už na jar.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies