FOTO Dva útoky na východe Turecka si vyžiadali najmenej 6 mŕtvych a 220 zranených

NETKY.SK • 18 August 2016, 11:02 • 2 min
FOTO Dva útoky na východe Turecka si vyžiadali najmenej 6 mŕtvych a 220 zranených

ANKARA - Výbuchy dvoch bômb umiestnených v autách, ktorých cieľom boli policajné stanice vo východnom Turecku, zabili najmenej šesť ľudí a približne 220 ďalších zranili, informovali dnes tureckí predstavitelia a štátne médiá.

slovakia

left justify in out

Súkromná tlačová agentúra Dogan uviedla, že v meste Elazig zahynuli dnes ráno pri bombovom útoku traja policajti a najmenej 146 ľudí utrpelo zranenia. Na parkovisku policajného riaditeľstva zostal po explózii obrovský kráter. Guvernér provincie Elazig, Murat Zorluoglu, povedal, že najmenej 14 zo zranených sú vo vážnom stave.

 

 

 

V provincii Van zahynuli pri útoku autom naloženým výbušninami na policajnú stanicu v stredu večer jeden policajt a dvaja civilisti. Zranenia utrpeli desiatky ľudí vrátane 20 policajtov, napísala tlačová agentúra AP.

 

Úrady pripísali útoky Strane kurdských pracujúcich (PKK), ktorá útočí s bombami v autách na policajné stanice a bombami nastraženými na cestách na policajné vozidlá. Veliteľ PKK Cemil Bayik minulý týždeň pohrozil zvýšením počtu útokov na policajtov v tureckých mestách.

 

 

 

Zrážky medzi PKK a tureckými bezpečnostnými silami sa obnovili vlani po kolapse krehkého mierového procesu. Odvtedy bolo zabitých vyše 600 príslušníkov tureckých bezpečnostných síl a tisíce militantov PKK prišli o život, uviedla štátna tlačová agentúra Anadolu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies