FOTO Dva berlínske denníky vyšli s arabskou prílohou

NETKY.SK • 9 September 2015, 14:25 • 2 min
FOTO Dva berlínske denníky vyšli s arabskou prílohou

BERLÍN - Dva popredné berlínske denníky - Bild a Berliner Zeitung - vyšli dnes aj s arabskými prílohami, uviedla agentúra DPA. Denníky sa objavili v novinových stánkoch v nemeckej metropole a jej okolí, distribuovali ich aj do tamojších utečeneckých centier.

slovakia

left justify in out

Cieľovou skupinou štvorstranovej prílohy oboch novín sú utečenci a podľa slov ich vydavateľa - vydavateľstva Axel Springer - obsahuje tipy o tom, kde získať potrebné informácie či ako sa pohybovať v Berlíne a tiež stručnú konverzačnú príručku nemčiny.

 

Mediálny gigant ďalej uviedol, že výtlačky boli dnes ráno zaslané aj do utečeneckých a registračných centier. Ďalšie cudzojazyčné vydania denníkov však podľa hovorkyne spoločnosti v pláne nie sú.

 

 

 

Denník Bild rozdúchal diskusiu o migrantoch už svojim utorňajším vydaním, v ktorom nezverejnil žiadne fotografie. Takéto rozhodnutie bolo reakciou na kritiku, ktorú si noviny vyslúžili minulý týždeň pre uverejnenie snímky trojročného sýrskeho chlapčeka Ajlana Kurdího, ktorý sa aj s väčšinou svojej rodiny utopil pri pokuse doplávať z Turecka na grécky ostrov Kos.

 

Zverejnenie fotografie Ajlana svetovými médiami vyvolalo početné reakcie na sociálnych sieťach, kde sa užívatelia sporili ohľadom toho, či je etické zdieľať a šíriť takéto fotografie. Bild na diskusiu reagoval utorňajším - výlučne textovým - vydaním denníka, pričom vyhlásil: "Týmto sme chceli ukázať, aké dôležité sú v žurnalistike fotografie."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona