FOTO Dramatická naháňačka v Bratislave a okolí: Policajti strieľali na ford, muž ich chcel zraziť autom

NETKY.SK • 29 Jún 2018, 12:16 • 2 min
FOTO Dramatická naháňačka v Bratislave a okolí: Policajti strieľali na ford, muž ich chcel zraziť autom

BRATISLAVA - Bratislavskí policajti včera prenasledovali vozidlo Ford Mondeo, ktorý nerešpektoval ani varovné výstrely. Nakoniec ho zablokovali až pri Pezinku, no aj tam kládol odpor a autom chcel zraziť zasahujúcich policajtov.

slovakia

left justify in out

Včera večer bola v Bratislave vyhlásená generálna výzva o prenasledovaní vozidla Ford Mondeo, ktorého vodič bol podozrivý z krádeže, informuje polícia na svojom facebookovom profile. Hliadka si vozidlo všimla a začala ho prenasledovať. Vodič Fordu unikal nebezpečnou rýchlosťou von z Bratislavy smerom na Pezinok. Nerešpektoval ani zvukové, ani svetelné signály na zastavenie. Počas úteku narazil do iného vozidla a pokračoval ďalej.

 

Policajti použili v nezastavenej časti dva varovné výstrely do vzduchu. Keďže vodič nereagoval, preto trikrát vystrelili na vozidlo. Ford naďalej unikal až sa ho policajtom podarilo zablokovať pred Pezinkom.

 

img

V krúžku guľka, ktorá prestrelila zadný nárazník. Foto: Polícia

 

 

Muž odmietal vystúpiť a autom chcel zraziť policajtov. Na to policajt na mieste použil zbraň ako hrozbu, na čo muž začal manipulovať s neznámym predmetom v aute. Keďže policajti nevedeli, či nejde o zbraň, okamžite mu rozbili okno a napriek jeho agresivite a úderom na policajtov sa ho podarilo spacifikovať. Po zákroku zostalo poškodené jedno policajné vozidlo. Muž a aj dvaja policajti museli byť lekársky ošetrení.

 

 

img

Zničené policajné auto. Foto: Polícia

 

Lustráciou v policajných evidenciách bolo zistené, že zo strany prokurátora Okresnej prokuratúry v Trnave bol v priebehu uplynulých dní daný súhlas na zadržanie tohto muža z dôvodu podozrenia zo spáchania zločinu krádeže. Prípadom sa v súčasnosti aj naďalej zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Pezinku. Muž je dôvodne podozrivý zo spáchania zločinu útoku na verejného činiteľa v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci.

 

 

img

Zablokovali ho až pri Pezinku. Foto: Polícia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies