VIDEO Šesť mŕtvych po streľbách pri Philadelphii: Páchateľ je stále na úteku!

NETKY.SK • 15 December 2014, 19:29 • 2 min
VIDEO Šesť mŕtvych po streľbách pri Philadelphii: Páchateľ je stále na úteku!

SOUDERTON - Šesť ľudí zomrelo a jeden človek utrpel zranenia pri dnešných streľbách páchateľa v troch rôznych domoch v okolí americkej Filadelfie. Podozrivý je stále na úteku, oznámili miestne úrady. Polícia najnovšie obkľúčila v poradí už druhý dom.

slovakia

left justify in out

Okresná prokurátorka Risa Vetriová Fermanová identifikovala podozrivého z dnešných raňajších streleckých útokov ako 35-ročného Bradleyho Williama Stona. Prokurátorka podľa agentúry AP dodala, že všetky obete sú so Stonom "v príbuzenskom vzťahu".

 

K streľbám došlo v domoch v troch mestách pri Filadelfii - Harleysville, Lansdale a Souderton - vzdialených od seba iba niekoľko kilometrov.

 

Policajti sa najnovšie zhromaždili okolo domu v Pennsburgu, približne 48 kilometrov severozápadne od Filadelfie v štáte Pensylvánia, kde sa páchateľ zabarikádoval. Policajti používajú megafón a naliehaním sa snažia ukončiť celodenné prenasledovanie Stona.

 

"Bradley, toto je polícia!" kričal príslušník a pokračoval: "Príď k prednému vchodu s rukami nad hlavou. Budeš zatknutý." Fermanová informovala, že Stone je známy tým, že si pri chôdzi pomáha vychádzkovou palicou a zrejme je oblečený v maskovacej uniforme.

 

 

Muž je podľa najnovších informácií podozrivý zo zabitia šiestich ľudí v troch rôznych domoch na severozápadných predmestiach Filadelfie. Policajti s obrnenými vozidlami a vyzbrojení puškami obkľúčili dom na predmestí Pennsburg, predtým strávili niekoľko hodín okolo domu na predmestí Souderton, kde sa našlo niekoľko obetí.

 

Susedia na prvom mieste streľby v Harleysville povedali, že sa zobudili okolo 4.00 h na zvuky rozbíjajúceho sa skla a na výstrely.

 

Jeden sused Evon Weron uviedol, že podozrivý je bývalý príslušník armády a že prvou obeťou je jeho bývalá manželka. Weron pre noviny Lansdale Reporter povedal, že exmanželia zápasili o starostlivosť o dieťa.

 

Školská správa v oblasti vzhľadom na policajnú akciu nariadila študentom a učiteľom, aby až do odvolania nevychádzali von.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies