FOTO Dráma v Malom Čepčíne: Autobus prerazil závory na železničnom priecestí, keď prichádzal vlak!

NETKY.SK • 6 Júl 2018, 11:03 • 2 min
FOTO Dráma v Malom Čepčíne: Autobus prerazil závory na železničnom priecestí, keď prichádzal vlak!

BRATISLAVA - Hasiči zasahujú pri nehode, ktorá sa stala v obci Malý Čepčín v okrese Turčianske Teplice. V autobuse bolo 70 ľudí!

slovakia

left justify in out

Zo zatiaľ nezistených príčin prerazil autobus závory na železničnom priecestí, práve, keď prichádzal vlak! Našťastie, ten spomalil, takže k zrážke nedošlo a autobus prešiel na druhú stranu priecestia,  informovala Netky Zuzana Farkasová z Prezídia HaZZ.

 

 

img

V autobuse bolo 70 cestujúcich! Foto: HaZZ

 

 

V autobuse sa v tom čase viezlo približne 70 cestujúcich, ktorí neutrpeli žiadne zranenia. Na mieste je aj evakuačný autobus Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), v ktorom cestujúci našli dočasné útočisko.

 

img

Foto: HaZZ

 

Železničnú dopravu na úseku Príbovce - Rakovo - Diviaky prerušili na menej ako hodinu, informovala TAST hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková.

 

"K zakliesneniu poľského autobusu medzi rahná priecestia došlo o 9.43 h. Autobus následne rahno na jednom stojane prerazil, zlomil a prešiel cez priecestie do bezpečia. K zrážke s vlakom našťastie nedošlo. Rušňovodič vlaku R 341 celú udalosť videl a ohlásil na políciu," opísala Pavliková s tým, že železničná doprava v úseku bola prerušená do 10.25 h.

 

ŽSR v tejto súvislosti vyzývajú všetkých účastníkov cestnej premávky, aby si pri prejazde cez železničné priecestia počínali mimoriadne opatrne a dodržiavali cestný zákon. "Len čo sa spustí výstraha na železničnom priecestí, nikto z účastníkov cestnej premávky v žiadnom prípade nesmie vstupovať na priecestie. Ak sa vodič správa nezodpovedne, nerešpektuje signalizáciu a dôjde k uväzneniu autobusu alebo auta medzi závorami, je dôležité v záujme záchrany života a zdravia železničné závory preraziť. Sú konštruované z ľahkého materiálu, ktorý spôsobí minimálne škody," ozrejmila ďalej Pavliková.

 

V prípade akejkoľvek mimoriadnej udalosti, ak je niekto svedkom nehody či inej život ohrozujúcej situácie na železničnom priecestí alebo v jeho okolí, je podľa nej potrebné okamžite volať na linku 112 integrovaného záchranného systému (IZS) a nahlásiť jedinečné identifikačné číslo priecestia. "To sa nachádza na zadnej strane výstražníka, je z retroreflexného materiálu a má tvar SP a štvorčíslie. Operátori IZS vedia okamžite vyrozumieť zamestnancov železníc a v prípade bezprostredného ohrozenia života dať pokyn na zastavenie železničnej dopravy," pripomenula.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies