FOTO Dostrieľané a obhorené steny: Desivé zábery z pakistanskej školy smrti

NETKY.SK • 18 December 2014, 10:11 • 2 min
FOTO Dostrieľané a obhorené steny: Desivé zábery z pakistanskej školy smrti

PEŠAVÁR – Sedem ozbrojencov zabilo 132 detí a desať učiteľov v štátnej vojenskej škole v meste Pešávar na severozápade Pakistanu.

slovakia

left justify in out

Útočníci pri vstupe do budovy nevyslovili žiadne požiadavky a spustili streľbu. Priniesli si však zásoby na niekoľko dní, čo naznačuje, že mohli mať v úmysle zadržiavať študentov ako rukojemníkov.

 

img

 

img

 

Úrady predtým vydali oznam o 122 zranených ľuďoch. Agentúra Reuters citovala informáciu miestnej nemocnice, podľa ktorej boli mŕtvi a zranení vo veku od desať do 20 rokov.

 

img

 

Armáda sa rozhodla zaútočiť po vyše ôsmich hodinách, odkedy ozbrojenci vtrhli do školy. Šiestich útočníkovi zastrelili, jeden sa odpálil.

 

img

 

Podľa výpovedí svedkov vstúpila skupina militantov do školy priamo počas vyučovania a prednášok a páchatelia strieľali bez rozdielu do žiakov i učiteľov.

 

V čase prepadu sa v škole podľa odhadov nachádzalo približne 500 študentov a učiteľov, z ktorých väčšinu sa podarilo evakuovať. Podľa svedkov to bol najkrvavejší masaker, aký sa v krajine odohral za posledné roky.

 

Útoky vykonalo, týchto sedem teroristov.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies