FOTO Dobrovoľníci v Petržalke čistili okolie Chorvátskeho ramena

NETKY.SK • 11 Máj 2018, 13:18 • 2 min
FOTO Dobrovoľníci v Petržalke čistili okolie Chorvátskeho ramena

BRATISLAVA – Desiatky dobrovoľníkov sa v piatok zúčastnili na tradičnom čistení Chorvátskeho ramena v bratislavskej Petržalke. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej mestskej časti Petržalka Silvia Vnenková.

slovakia

left justify in out

Petržalka už vyše 20 rokov v jarných mesiacoch organizuje čistenie brehov Chorvátskeho ramena a dna Veľkého Draždiaka. Tradične sa na tomto čistení podieľajú petržalskí seniori, školáci, zamestnanci miestneho úradu, chodia aj niektorí poslanci a ostatní Petržalčania. Dovedna to vlani bolo takmer 200 ľudí, tento rok sa ich dopredu prihlásilo 160.

 

Petržalka na čistení veľmi úzko spolupracuje s potápačmi z Octopusu a so Slovenským vodohospodárskym podnikom. „Chorvátske rameno je vzácne prírodné centrum Petržalky. To, že sa tu darí rastlinám a živočíchom, svedčí o tom, že voda je tu naozaj čistá. V oblasti Chorvátskeho ramena je zistených 12 druhov chránených a ohrozených druhov rastlín a sedem chránených a šesť ohrozených druhov živočíchov, registrovaných v Červenej knihe. Čoraz väčším problémom je však kontaminácia spôsobená komunálnym odpadom. Aj preto má čistenie Chorvátskeho ramena pre život v ňom a okolo neho nesmierny význam,“ povedal starosta Petržalky Vladimír Bajan.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies