FOTO Do Ríma dopravili lietadlom 93 sýrskych utečencov z Libanonu

NETKY.SK • 29 Február 2016, 15:38 • 2 min
FOTO Do Ríma dopravili lietadlom 93 sýrskych utečencov z Libanonu

RÍM - Do talianskej metropoly Rím dopravili lietadlom 93 sýrskych utečencov, ktorí pricestovali z libanonského Bejrútu. Taliansky minister zahraničných vecí Paolo Gentiloni v tejto súvislosti vyhlásil, že príklad Talianska by mali nasledovať aj ostatné krajiny.

slovakia

left justify in out

Sýrčania, ktorých dopravili do Ríma, utiekli zo svojej vlasti pred hrôzami občianskej vojny a našli dočasné útočisko v Libanone. Minister Gentiloni vyhlásil, že letecký prevoz sa síce týka iba obmedzeného množstva utečencov, ale vysiela dôležité posolstvo pašerákom ľudí, profitujúcim z utrpenia migrantov, ktorí sa snažia dostať do Európy po nebezpečnej morskej trase.

 

Šéf talianskej diplomacie na hlavnom rímskom letisku povedal, že ak budú aj ďalšie krajiny nasledovať príklad Talianska, tisíce oprávnených žiadateľov o azyl sa vyhnú "príšerným útrapám" zo strany pašerákov či obchodníkov s ľuďmi.

 

Jedna z novopríchodzích migrantov, Sýrčanka Mirvat Sajighová, povedala, že Taliansko je "pre nás lepšie, (pretože) je bezpečné". Po úteku zo sýrskeho mesta Aleppo žila tri roky v Libanone. Projekt prevážania utečencov spustila talianska katolícka cirkev v spolupráci s protestantskými cirkvami, dodala tlačová agentúra AP.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies