FOTO Do Macedónska preniklo asi 2-tisíc migrantov z Grécka

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 17:12 • 2 min
FOTO Do Macedónska preniklo asi 2-tisíc migrantov z Grécka

IDOMENI - Približne 2000 migrantov opustilo dnes utečenecký tábor na severe Grécka, obišlo hraničný plot a dostalo sa do susedného Macedónska.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na výpovede svedkov.

 

Migranti podľa slov fotografa Reuters najprv niekoľko hodín kráčali, následne sa prebrodili cez rieku a podarilo sa im obísť hraničný plot, ktorý postavili macedónske úrady, aby im zabránili vo vstupe do krajiny. Fotograf dodal, že macedónski vojaci viacerých z týchto migrantov naložili do vojenských nákladiakov a nebolo zrejmé, kam ich plánujú odviesť.

 

To, že do krajiny vošla skupina migrantov potvrdil pre Reuters aj nemenovaný zdroj z prostredia macedónskej tajnej služby. "Polícia a armáda o tom vedia, už zasiahli," dodal.

 

Macedónsko v uplynulých týždňoch vpúšťalo na svoje územie len malé skupiny Sýrčanov a Iračanov, podobne ako aj ostatné balkánske krajiny. Svoje hranice pre migrantov bez platných víz a pasov krajina úplne uzavrela minulý týždeň, po tom, ako k obdobnému kroku pristúpili aj ďalšie krajiny na takzvanej balkánskej trase: Slovinsko, Srbsko a Chorvátsko.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies