FOTO Dievčatko (11) obvinilo svoju školu z vojnových zločinov, ľudia ju chcú za premiérku

NETKY.SK • 26 Máj 2017, 19:26 • 2 min
FOTO Dievčatko (11) obvinilo svoju školu z vojnových zločinov, ľudia ju chcú za premiérku

GLASGOW - Dievčatko zo škótskeho Glasgowa obvinilo školu, ktorú navštevuje, z páchania vojnových zločinov. Škola podľa nej porušuje Ženevské konvencie, keďže na žiakoch uplatňuje kolektívnu vinu a za chybu jedného dieťaťa trestá celú triedu. Jedenásťročná Ava Bell to uviedla v školskom dotazníku.

slovakia

left justify in out

Snímka formulára, ktorú jej otec umiestnil na Twitteri, sa stala jednou z najvirálnejších fotografií týždňa. Viacerí pisatelia predpovedajú Ave rolu budúcej premiérky. "Aby som bol úprimný, túto možnosť zvažovala, ale nakoniec sa rozhodla, že by to bolo príliš úmorné," cituje jej otca Gavina Bella britská BBC.

 

img

K formuláru vyplnenému malou Avou sa jej otec dostal na rodičovskom združení. Na otázku, čo by učitelia mohli robiť lepšie, dievčatko odpovedalo: "Nepoužívať kolektívne tresty, pretože to nie je fér voči mnohým ľuďom, ktorí neurobili nič, a na základe Ženevských konvencií z roku 1949 je to vojnový zločin."

"Neviem, či ju mám potrestať, alebo jej kúpiť zmrzlinu," sťažoval sa najskôr jej otec, nakoniec sa však rozhodol pre zmrzlinu. "Musím podotknúť, že svoju učiteľku považuje za vynikajúcu. Má problém len s otázkou školského právneho systému," povedal.

Ava Bell trávi podľa jej otca veľa voľného času vyhľadávaním informácií - jednoducho si zadá termín do Googlu a študuje. "Väčšinou to je niečo z oblasti vedy a techniky," uzatvára.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies