FOTO Deti prvýkrát prišli k hrobu svojho otca, ich reakcia vám zlomí srdce

NETKY.SK • 15 December 2017, 16:41 • 2 min
FOTO Deti prvýkrát prišli k hrobu svojho otca, ich reakcia vám zlomí srdce

Alfred "Fred" Brazel zomrel na rakovinu konečníka 31. júla. vo veku 37 rokov. Kait Brazel (29) sa trochu obávala toho, ako to zvládnu ich synovia Mason a Mylan.

slovakia

left justify in out

Tri týždne po pohrebe išla Kait s chlapcami prvýkrát navštíviť Fredov hrob. Z Colorado Springs na národný cintorín v Arlingtone, kde pochovávajú vojakov, putovali 24 hodín. To, že sa tam dostali, je veľmi vzácne. Väčšina amerických rodín totiž na cestu do Arlingtonu nemá peniaze.

 

Musel to byť ťažký pohľad. Namiesto otca pred mini teraz stál len chladný kameň, deti to však zvládli statočne. Pred náhrobkom si ľahli na deku a rozprávali otcovi svoje zážitky či úspechy v športe. Dojatá Kait stála opodiaľ a ticho ich sledovala. Strávili pri pozostatkoch otca netradičný novembrový deň a pred tým ako odišli, malý Mylan ešte na rozlúčku objal náhrobok.

 

img

 

img

Foto: Kait Brazel

 

"Bola som na nich veľmi hrdá. Samozrejme, že to bolo smutné, pretože im otec nemohol odpovedať ale boli statoční,“ povedala Kait. Podľa nej bolo dôležité, že sa deťom nepokúšali utajiť realitu. Fredovi diagnostikovali rakovinu len päť mesiacov pred smrťou. Synovia s ním chodili na každé vyšetrenie a dostali pravdivú odpoveď na každú otázku.

 

img

Foto: Kait Brazel

 

"Nikdy sme o tom nehovorili ako o smutnej veci. Bol to postoj a mentalita, ktorú sme si zvolili počas boja. Žili sme ako rodina naplno až do konca. Nechceli sme im zatvárať oči pred svetom dospelých. Boli súčasťou toho boja. Vždy sme k nim boli veľmi otvorení. Som presvedčená, že práve preto sa s tým dokázali lepšie vyrovnať,“ dodala Kait, ktorá chce zároveň upriamiť pozornosť na toxické prostredie v Iraku. Má podozrenie, že Fred dostal rakovinu práve tam.

 

Po výlete v Arlingtone, sa išla rodinka pozrieť na Niagarské vodopády, kam ich chcel otec vždy zobrať. 

 

img

Foto: The Potter's Hand Photography



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona