FOTO Dedina neďaleko Londýna, kde žijú všetci úplne nahí

NETKY.SK • 1 December 2014, 11:42 • 2 min
FOTO Dedina neďaleko Londýna, kde žijú všetci úplne nahí

LONDÝN – Vedeli by ste si predstaviť žiť život na mieste kde sú všetci nahí? Takéto miesto existuje a nemáme na mysli nejaký Bohom zabudnutý kmeň v Amazónii alebo v Afrike. Vo Veľkej Británii je dedinka s názvom Spielplatz, v ktorej už 85-rokov chodia ľudia úplne nahí.

slovakia

left justify in out

Britská dedinka Spielplatz sa nachádza v oblasti Hertfordshire neďaleko Londýna. Svoj názov dostala z nemčiny a doslovne to znamená miesto na hranie. Je to dosť príznačný názov pretože už 85 rokov tu obyvatelia chodia úplne nahí, a to úplne všade.

 

img

 

Ide o jednu z najstarších nudistických oblastí na svete. Ide o takzvaných naturistov, ktorí nemajú radi oblečenie. 82-ročný Iseult Richardson tvrdí, že ľudia tu žijú úplne normálne. „Medzi naturistami a oblečenými ľuďmi nie je žiaden rozdiel,“ povedal Richardson.

 

img

 

Pri pracovných činnostiach ako napríklad záhradníčenie si obyvatelia dediny Spielplatz oblečú nohavice, ale keď idú na pivo, do reštaurácie, alebo plávať sú kompletne nahí. Obyvatelia tvrdia, že ich nahota neprekáža ani miestnemu poštárovi, alebo oblečeným biznismenom.

 

img

 

Dokument o dedinke Spielplatz odvysiela britská televízia už 11. decembra.

 

V USA beží reality show, kde si ľudia kupujú domy v naturistických komunitách.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies