FOTO Hrozil ďalší krvavý útok v USA?! Polícia zadržala v Kalifornii po zuby ozbrojeného muža

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 09:25 • 2 min
FOTO Hrozil ďalší krvavý útok v USA?! Polícia zadržala v Kalifornii po zuby ozbrojeného muža

LOS ANGELES - Americká polícia zatkla v noci nadnes v kalifornskom meste Santa Monica "po zuby ozbrojeného" muža, ktorý podľa vlastných slov plánoval ísť na dnešný pochod gay pride v neďalekom meste West Hollywood. Oznámil to dnes starosta Los Angeles Eric Garcetti.

slovakia

left justify in out

Garcetti podľa agentúry DPA zároveň uviedol, že polícia sa nedomnieva, že by tento incident akokoľvek súvisel s masakrou, ku ktorej došlo v noci nadnes v nočnom gay klube Pulse v meste Orlando v americkom štáte Florida.

 

"Sme tu, aby sme pochodovali, oslavovali a smútili," uviedol Garcetti na tlačovej konferencii, ktorá prebiehala počas hudobného festivalu a pochodu sexuálnych menšín nazvaného Los Angeles Pride, ktorý v meste West Hollywood každoročne organizuje komunita LGBT.

 

 

Ozbrojený muž zadržaný v Kalifornii nehovoril o útoku na pochod LGBT

Ťažko ozbrojený muž, ktorého v nedeľu zadržali počas cesty na pochod gay pride v metropolitnej oblasti kalifornského Los Angeles, policajtom nepovedal o zámere útočiť na podujatí. Pôvodnú informáciu spresnila predstaviteľka polície v meste Santa Monica, píše agentúra AP.

 

Policajná veliteľka Jacqueline Seabrooksová v nedeľu na Twitteri uviedla, že James Wesley Howell (20) po zatknutí hovoril o tom, že chce "ubližovať" na pochode LA Pride, na ktorom sa každoročne podľa úradov zúčastňujú státisíce ľudí. Neskôr však svoje vyjadrenie opravila - Howell povedal len to, že ide na pochod, nevyjadril sa však k motivácii svojej cesty.

 

James Wesley Howell (20) zo štátu Indiana skončil vo väzbe v nedeľu nadránom po tom, ako obyvatelia v meste Santa Monica nahlásili jeho podozrivé správanie, oznámila miestna polícia. V jeho aute, zaparkovanom v protismere na rušnej ulici, našli tri útočné pušky, zásobníky s veľkou kapacitou a ďalšiu muníciu, ako aj chemikálie použiteľné na výrobu výbušného zariadenia.

 

img

 

Howell podľa policajnej veliteľky z mesta Santa Monica Jacqueline Seabrooksovej policajtom povedal, že chcel spôsobiť škody na pochode organizovanom komunitou LGBT v neďalekom meste West Hollywood. Na každoročnom podujatí nazvanom LA Pride sa zúčastňujú desaťtisíce ľudí.

 

Streľba, ku ktorej došlo v noci nadnes v nočnom gay klube Pulse v Orlande na Floride, si vyžiadala 50 mŕtvych a 53 zranených. Americká polícia sa v súvislosti s udalosťou rozhodla posilniť hliadky v blízkosti miest navštevovaných LGBT komunitou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies