FOTO Dajte si pozor! Zlodeji majú nový spôsob, ako vás obrať o peniaze

NETKY.SK • 18 Február 2016, 19:00 • 2 min
FOTO Dajte si pozor! Zlodeji majú nový spôsob, ako vás obrať o peniaze

BRATISLAVA – Na facebooku sa objavil obrázok, na ktorom muž v hromadnej doprave drží v ruke terminál. Podľa popisu ide o zlodeja, ktorý sa zameriava na bezkontaktné karty.

slovakia

left justify in out

Ak nejde o hoax muž môže bezproblémov ľuďom zobrať z účtu až 20 eur bez toho, aby si od neho termiál vypýtal PIN kód. To, že vám peniaze z účtu odišli zistíte, až keď si skontrolujete stav účtu, pretože pri bezkontaktnej platbe banka neposiela SMS od odchode peňazí z účtu.

 

Paul Jarvis z Veľkej Británie, ktorý fotografiu zverejnil k nej napísal: „Tohto chlapíka videli ako sa prechádza s bankovým terminálom v ruke. Jediné čo musí spraviť, je zadať sumu nižšiu ako 30 libier a dotknúť sa vrecka, v ktorom máte peňaženku.“

 

img

 

Fotografia údajne pochádza z Ruska a podľa webu tjournal.ru ju zverejnil pracovník spoločnosti Kaspersky Lab, ktorá sa zaoberá antivírovou ochranou. V Rusku sa údajne objavilo niekoľko prípadov tohto typu krádeže a podľa britských denníkov sa niekoľko objavilo aj v Británii.

 

O podobných krádežiach na Slovensku zatiaľ nemáme informácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies