FOTO Cyklisti vychovávali vodičov: Takto originálne im demonštrovali bezpečnú vzdialenosť!

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 13:00 • 2 min
FOTO Cyklisti vychovávali vodičov: Takto originálne im demonštrovali bezpečnú vzdialenosť!

Napriek tomu, že cyklistov v mestách pribúda, vodiči stále nevedia, ako sa voči nim správať.

slovakia

left justify in out

So stúpajúcou teplotou a pekným počasím sa v uliciach miest objavuje čoraz väčšie množstvo cyklistov. Podiel na tom však majú aj rôzne ekologické iniciatívy, ktoré propagujú presuny na týchto dvojkolesových dopravných prostriedkoch.

 

Myšlienka je to síce pekná a dokonca prospieva aj nášmu zdraviu, no problém môže nastať v tom, že mnohé mestá nemajú dostatočne vybudovanú sieť cyklotrás. Z tohto dôvodu sú cyklisti často nútení zdieľať jednu cestu s motoristami, ktorí sú voči nim, česť výnimkám, pomerne arogantní.

 

Veľmi častým problémom je napríklad vzdialenosť, v akej vodiči cyklistov obiehajú. Zákony hovoria o tom, že tu musí byť dodržaných minimálne 1,5 metra. Žiaľ, väčšinou to vyzerá úplne inak a hoci sú ekologicky zmýšľajúci ľudia plnohodnotnými účastníkmi premávky, neraz sú v ohrození.

 

Aby sa vodiči naučili, koľko je teda 1,5 metra, isté združenie cyklistov sa rozhodlo pre názornú ukážku. Na svojich „tátošov“ si namontovali špeciálne pravítko, ktoré im nielen zabezpečilo, že sa k nim bližšie žiadne auto nepriblížilo, ale zároveň poučili šoférov.

 

Podobná akcia by sa zišla aj u nás, čo poviete?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies