FOTO Colníci zlikvidovali tisíce kusov nebezpečných hračiek a textilu

NETKY.SK • 10 November 2017, 08:43 • 2 min
FOTO Colníci zlikvidovali tisíce kusov nebezpečných hračiek a textilu

TRNAVA – Viac ako 21-tisíc kusov napodobenín, ktoré boli označené falošnými ochrannými známkami, zošrotovali a spálili včera pod dohľadom colníkov.

slovakia

left justify in out

Ak by sa tento tovar dostal na trh a predával sa ako originál, majiteľom ochranných známok by vznikla škoda za viac ako 100-tisíc eur.

 

Tovar zaistili colníci v Brodskom pri kontrole zásielok v rámci colných konaní pri dovoze. Zistili, že tovar by mohol porušovať práva duševného vlastníctva, čo aj majitelia ochranných známok potvrdili. Tovar pochádzal z Číny a bol určený na európsky trh.  

 

Colný úrad vždy v takýchto prípadoch individuálne zvažuje všetky možné formy využitia tovaru pred tým, ako pristúpi k jeho likvidácii. V tomto prípade, aj napriek tomu, že išlo o hračky a textil, nebolo možné ich využiť na charitatívne účely a museli sa zlikvidovať.

 

Falzifikáty totiž pochádzali z nelegálnych zdrojov, vyrobili ich anonymné subjekty a vôbec nespĺňali podmienky na to, aby sa dostali do rúk spotrebiteľov. Nespĺňali totiž požiadavky na ochranu zdravia, bezpečnosť a kvalitu, preto sa takýto sortiment nemohol dostať ku koncovému spotrebiteľovi a musel byť zničený.

 

Pod dohľadom colníkov tak bolo zošrotovaných a spálených 18 538 hračiek a  2 859 kusov textilu, ktoré boli napodobeninami ochranných známok Pokemom Pikachu, Disney Frozen, Minecraft, Paw Patrol atď.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies