FOTO Colníci zaistili fejky náhradných dielov za 220-tisíc

NETKY.SK • 29 Január 2016, 15:00 • 2 min
FOTO Colníci zaistili fejky náhradných dielov za 220-tisíc

BRATISLAVA - Colníci z Kriminálneho úradu finančnej správy (KUFS) a Colného úradu Banská Bystrica zaistili tisícky falošných náhradných dielov do automobilov.

slovakia

left justify in out

Zadržané „fejky“ majú hodnotu viac ako 220-tisíc eur. Ako uviedla hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková, colníci z KÚFS, Banskej Bystrice a Lučenca počas uplynulého týždňa skontrolovali predajňu a tri veľkokapacitné sklady v Rimavskej Sobote s náhradnými dielmi do áut značky Škoda. Colníci vzhľadom na značný objem uskladneného tovaru prekontrolovali len niekoľko náhodne vybraných spotrebiteľských balení náhradných dielov na automobily. Tieto predložili zástupcovi majiteľa ochrannej známky na predbežné posúdenie, či daný tovar vykazuje znaky falzifikátu, a teda či je dôvodné podozrenie z porušenia práv duševného vlastníctva.


Colníci skontrolovali celkom 4 798 položiek, čo predstavuje spolu 549 142 kusov náhradných dielov. Zástupca Škody označil 134 tovarových položiek, čo je 5 214 kusov náhradných dielov, u ktorých sa podozrenie potvrdilo. Tieto náhradné diely colníci Colného úradu Banská Bystrica zaistili a tovar uskladnili v sklade Colného úradu Banská Bystrica.


Hodnota zaisteného tovaru vyčíslená konateľom spoločnosti je 220 680,36 eura. Vzniknutá škoda bude dodatočne presne vyčíslená. Odhadovaná výška škody sa bude pohybovať v rozsahu 400 000 až 600 000 eur. V prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na osem rokov. V súčasnosti je prípad v štádiu posudzovania, či ide o správny delikt, respektíve trestný čin.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies