FOTO Colníci našli v balíkoch s pašovanými cigaretami aj rôzne kuriozity

NETKY.SK • 29 Január 2016, 10:28 • 2 min
FOTO Colníci našli v balíkoch s pašovanými cigaretami aj rôzne kuriozity

ŽILINA – Dve zásielky s takmer 5 000 kusmi ruských a bieloruských cigariet zadržali colníci na žilinskej preclievacej pošte. Adresované boli príjemcovi z Liptova.

slovakia

left justify in out

V balíkoch boli namiesto deklarovaných vecí aj rôzne kuriozity. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa žilinského colného úradu Božena Chríbiková, v balíku z Bieloruska mali byť veci pre deti, oblečenie, plienky, výživa a drogéria. Colníci v ňom však našli napríklad polovicu rifľovej vesty, dve ponožky, každú inú, staré hračky a 3 400 kusov nelegálnych cigariet.

 

V balíku z Ruska zase objavili 1 300 kusov cigariet, otvorené fľaše šampónu a omáčky, otvorené vrecko ovsených vločiek či špinavé nohavice. Ako uviedla Chríbiková, ide o prvé prípady nezákonného dovozu cigariet cez pracovisko, ktoré začalo svoju činnosť pred tromi rokmi. Cigarety s ruskými a bieloruskými kontrolnými známkami skončia v spaľovni.


Bežne môže občan prijať v balíku z tretej krajiny na osobnú spotrebu maximálne 50 kusov cigariet, za ktoré nebude platiť na colnici spotrebnú daň ani iné poplatky. Navyše na ne platí výnimka a nemusia byť ako ostatné na slovenskom trhu označené slovenskou kontrolnou známkou. Za rovnakých podmienok si cigarety môžu doviezť aj cestujúci z územia mimo EÚ v osobnej batožine. Ak na prepravu použijú lietadlo, majú povolených maximálne 200 cigariet, ak zvolia inú dopravu, 40 kusov cigariet.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies