FOTO City Arenu otvoria už o niekoľko hodín, Adamec: Je to vlajková loď

NETKY.SK • 21 August 2015, 14:55 • 2 min
FOTO City Arenu otvoria už o niekoľko hodín, Adamec: Je to vlajková loď

TRNAVA – Už len niekoľko hodín zostáva do otvorenia komplexu City Arena v Trnave. V sobotu 22. augusta o 10.00 otvoria jeho obchodnú časť a o 18.30 hodine dvoma futbalovými zápasmi a koncertnými vystúpeniami aj futbalový Štadión Antona Malatinského.

slovakia

left justify in out

"Štadión je projektovaný podľa technických parametrov a požiadaviek UEFA a FIFA s kapacitou tesne pod 19.000 miest," uviedol autor projektu a predseda predstavenstva investora City Arena, a.s., Pavol Adamec. Projekt odštartovali pred štyrmi rokmi zmluvou s mestom Trnava. Mesto poskytlo za symbolickú sumu pozemok, investor po otvorení odovzdá futbalový stánok späť do majetku samosprávy a bude si ho 30 rokov prenajímať rovnako za symbolickú sumu. K tomu za 1 euro predala radnica spoločnosti priľahlé pozemky, na ktorých stojí obchodné centrum so 120 obchodnými prevádzkami, multiplexom a fitness centrom. Obchodnú časť budovala City-Arena PLUS, a.s., Trnava, súčasť developerskej skupiny Euro Max Slovakia. Komplex má dvojposchodové podzemné garáže pre 960 vozidiel vrátane autobusov hosťujúcich futbalových tímov, hotelovú a administratívnu časť.

 

Základný kameň City Areny poklopali v septembri 2013. Celkové náklady na štadión budú vyčíslené na zhruba 30 miliónov eur, z toho 22 miliónov je hodnota športovej časti, ktorá prejde do majetku mesta. Štát prostredníctvom dotácie Slovenskému futbalovému zväzu poskytol 13,5 milióna eur.

 

Adamec v piatok zástupcom médií predstavil športový stánok Spartaka Trnava. Výška Štadióna Antona Malatinského je 29 metrov, dĺžka 208 metrov a šírka 146, s nákupným centrom spolu 283 metrov. Má nainštalovanú technológiu RFID pre systém kontroly vstupu a pasívnu aj aktívnu biometriu na turniketoch. Okrem vstupov má štadión aj dva únikové výstupy, ktoré umožnia vyprázdniť štadión do piatich minút. "Spĺňame všetky európske štandardy," povedal Adamec. Pre novinárov je pripravené presscentrum, zóna pre VIP hostí, hráči majú k dispozícii štyri šatne, jedna z nich je pre reprezentáciu a všetky so zázemím. Nechýba ani malá kaplnka, ktorá bude zasvätená pápežovi Jánovi Pavlovi II. Bude ju zdobiť artefakt posvätený súčasným pápežom vo Vatikáne počas návštevy delegácie Spartaka. "Štadión v Trnave je vlajkovou loďou s unikátnym technickým vybavením," konštatoval Adamec.

 

Po dokončení Siene slávy Spartaka počítajú aj s možnosťou prehliadok štadióna pre verejnosť. Pre návštevníkov a športovcov je k dispozícii dovedna 215 toaliet, 51 spŕch a 22 vaní. Na štadióne je natiahnutých 840 km kabeláže, inštalovaných 395 svietidiel na osvetlenie hracej plochy vrátane osvetlenia divákov podľa noriem UEFA, 1303 núdzových svietidiel a k dispozícii je 660 štvorcových metrov multimediálnych plôch LED a TV. Sedadlá na tribúnach sú v tradičnej spartakovskej červenej farbe.

 

Pásku na štadióne Antona Malatinského by mal prísť prestrihnúť v sobotu dopoludnia premiér Robert Fico. O 19. hodine vybehnú na trávnik legendy Spartaka a Ajaxu Amsterdam, o 20.30 bude zápas FC Spartak Trnava – Atletico Paranaense a potom vystúpenie Michala Davida, skupine Sweet a ďalších hostí. Na záver je naplánovaný ohňostroj.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies