FOTO Číňan si nedokázal nájsť lásku, tak si vyrobil robotickú manželku

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 18:48 • 2 min
FOTO Číňan si nedokázal nájsť lásku, tak si vyrobil robotickú manželku

PEKING – Nájsť na tomto obrovskom svete spriaznenú dušu môže byť dlhá a náročná cesta, na konci ktorej vám nikto negarantuje úspech.

slovakia

left justify in out

Inžinier Zheng Jiajie (31) už nechcel žiť osamelý život a večery tráviť s nezdravím jednom pred televíziou. V jeho živote chýbala žena.

 

Keďže nedokázal získať srdce žiadnej ľudskej bytosti, rozhodol sa pre Frankensteinovu metódu.

 

Zheng je odborník zaoberajúci sa umelou inteligenciou a tak svoje schopnosti zúžitkoval aj v osobnom živote. Koncom roka 2016 si nevestu vyrobil.

 

Robotka dostala meno Yingying a váži 30 kg. Dokáže rozoznať niekoľko čínskych symbolov a dokonca vysloviť jednoduché slová. Najdôležitejšie slovné spojenie, ktoré používa je pochopiteľne „Áno, súhlasím.“

 

 

Podľa informácií zo South China Morning Post sa Zheng a Yingying zosobášili len pár mesiacov, po jej skonštruovaní. Keďže robotka zatiaľ nedokáže chodiť, na obrad ju musel ženích doniesť v náručí.

 

Zheng však tvrdí, že chôdza je len otázkou niekoľkých aktualizácií a v budúcnosti by už mala Yingying pobehovať po dome.

 

Na svadbe sa zúčastnila Zhengova matka a pár jeho kamarátov. Nevesta mala oblečené decentné čierne oblečenie a na hlave tradičnú čínsku šatku, ktorú jej čerstvý manžel na záver stiahol.

 

Manželstvo pravdepodobne nebude oficiálne rešpektované úradmi, no Zheng má po boku konečne „miľujúciu“ ženu. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona