FOTO Chudobný chlapec šiel pešo do školy v ukrutnej zime, takto omrzol!

NETKY.SK • 15 Január 2018, 20:11 • 2 min
FOTO Chudobný chlapec šiel pešo do školy v ukrutnej zime, takto omrzol!

SHAOTONG - Čínska verejnosť sa pozbierala na chudobné deti z okolia mestečka Shaotong, potom ako sa internetom začala šíriť fotografia omrznutého chlapca.

slovakia

left justify in out

Žiak tretej triedy, ktorý sa volá Wang Fuman (8) išiel pešo do školy v arktických podmienkach v juhozápadnej provincii Yunnan. Štyri a pol kilometra zdolal za hodinu. V tom čase bolo vonku -9 stupňov Celzia. V škole sa na ňom dobre pobavili. Líca mal červeno fialové a vlasy ako „zamrznutý ježko“.

 

img

Foto: yn.people.com.cn, AsiaWire

 

Fuman pochádza z chudobnejších pomerov, vyrastá so svojou sestrou u babky. Jeho rodičia migrujú za prácou z mesta do mesta a väčšinu peňazí posielajú domov.

 

img

 

Obrázok zmrznutého chlapca však „roztopil“ srdcia ľudí. Verejnosť pre neho a ostatné deti v škole vyzbierala celkom 2 159 100,00 juanov (273 800 eur). Každému dieťaťu sa ušlo 500 juanov (62 eur).

 

"Bol to prvý deň ich záverečných skúšok. Teplota ráno klesla na mínus deväť stupňov Celzia v priebehu asi 30 minút," povedal riaditeľ školy. "To dieťa je roztomilé. Rozosmial tváre spolužiakom," dodal.

 

"Musíte tvrdo študovať, aby ste zmenili svoj osud, verím, že to dokážete," povedal jeden užívateľ na Weibo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona