FOTO Chlapec sa narodil ako živý Pinocchio, časť mozgu mu narástla cez nos

NETKY.SK • 14 December 2015, 18:00 • 2 min
FOTO Chlapec sa narodil ako živý Pinocchio, časť mozgu mu narástla cez nos

WALES - Ollie Trezise sa narodil s vzácnou poruchou, ktorá spôsobila, že jeho mozog rastie škárou v lebke do nosa a preto na pohľad pripomína rozprávkovú postavičku Pinocchia.

slovakia

left justify in out

V 21 mesiaci po narodení musel malý chlapček podstúpiť niekoľko operácií, aby cez nos dokázal dýchať. Jeho matka Amy Poole (22) je hrdá na svojho statočného syna, a veľmi ju zraňujú poznámky niektorých ľudí, ktorí hovoria, že "škaredý" a "nikdy nemali narodiť." "Je to absolútne kruté. Raz mi jedna žena povedala, že som ho nikdy nemala porodiť. Rozplakala som sa... Pre mňa, Ollie je perfektný. Je to môj malý živý Pinocchio a som na neho pyšná," hovorí mamička. 

 

Lekári po vyšetrení 20-týždňového bábätka oznámili, že mu na tvári rastú nezvyčajné mäkké tkanivá. Amy však bola v šoku už, keď ho porodila na Cardiff University Hospital vo februári 2014. "Keď mi ho dali podržať, bola som tak prekvapená, že som skoro nemohla hovoriť. Bol veľmi malý, ale na nose mal obrovskú hrču ako golfová loptička. Najprv som nevedela ako to zvládnuť ale vedela som, že ho budem milovať bez ohľadu na to ako vyzerá." 


Ďalšie vyšetrenia neskôr potvrdili, že Ollie trpí encefalokélou, čo je porucha, ktorá spôsobuje, že mozog rastie cez otvor v lebke a vytvára vystupujúci vak. V Oliieho prípade sa vak vytvoril na nose, ktorý zástol spolu s jeho telom.  


V novembri 2014, Ollie podstúpil úspešnú dvojhodinovú operáciu v detskej nemocnici v Birminghame. Lekári mu otvorili lebku a odstránili nadbytočnú časť mozgovej tekutiny v jeho nose. Po operácii mu na nose ostala veľká jazva, n on sa stále smeje, vraví Amy. 

Ollie sa už úplne zotavil a je z neho temperamentný malý chlapec, ktorý sa miluje hrať v bazéniku s jeho o 4 roky staršou sestričkou Annabelle. Amy teraz skúma možnosti ako predísť jeho šikane v škôlke a na škole, nechce, aby ho pre jazvy trápili zlomyselné deti. 

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies