FOTO Cez Štúrovu ulicu a Vajanského nábrežie opäť premávajú električky

NETKY.SK • 15 Jún 2016, 14:13 • 2 min
FOTO Cez Štúrovu ulicu a Vajanského nábrežie opäť premávajú električky

BRATISLAVA - Na Štúrovu ulicu a Vajanského nábrežie v Bratislave sa dnes ráno vrátili električky. Ich premávka bola pozastavená v rámci stavebných prác na prvej časti nosného systému MHD do Petržalky. Opätovným spustením električkovej dopravy v tomto úseku sa obnovila premávka liniek číslo 1, 4, 6 po pôvodných trasách a premávka linky číslo 7.

slovakia

left justify in out

Návratom električiek bude podľa primátora Bratislavy Iva Nesrovnala Štúrova ulica znova žiť a plnohodnotne slúžiť Bratislavčanom. "Dvadsiateho januára 2014 bol posledný deň, kedy po Štúrovej ulici prešli električky, a odvtedy tu začala rekonštrukcia. Nám sa obrovskou snahou podarilo tento hendikep dohnať a už v novembri 2015 po Štúrovej chodili peší, v máji tohto roka bola ulica prístupná pre autá a dnes vidíte, že je aj pre električky," skonštatoval na dnešnom brífingu primátor.

 

Obnovením električkovej dopravy v oblasti Šafárikovho námestia bola zrušená náhradná autobusová doprava na linke číslo X13, ktorá nahrádzala linku číslo 1 premávajúcu z Hlavnej stanice na Šafárikovo námestie. 

 

Električky s cestujúcimi by mali cez Starý most do Petržalky premávať od začiatku letných prázdnin.

 

Stavebné práce na prvej časti nosného systému MHD do Petržalky sa skončili 15. decembra 2015. Vzápätí požiadalo mesto o začatie kolaudačných konaní. Prvá kolaudácia týkajúca sa objektu Starého  mosta sa začala 20. januára, následne boli podané návrhy na vydanie kolaudačného rozhodnutia aj na ostatné objekty.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona