FOTO Český úrad sa pochválil na facebooku: Ušetril až tri koruny!

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 14:53 • 2 min
FOTO Český úrad sa pochválil na facebooku: Ušetril až tri koruny!

PRAHA – Toto im nevyšlo! Úrad pre zastupovanie štátu vo veciach majetkových v Českej republike zverejnil na sociálnej sieti, koľko sa mu podarilo odviesť do štátneho rozpočtu. Riadi sa heslom každá koruna je dobrá. Občania si to však nemyslia.

slovakia

left justify in out

Úrad zverejnil na facebooku príspevok, v ktorom píše, že sa im v Olomouci podarilo navýšiť štátny rozpočet o celé tri koruny.

 

"Jedinec zrejme neznalý vyhlášok Olomouca popíjal alkohol na verejnom priestranstve, čo v tomto srdci Hané nie je dovolené. Nádoby boli nešťastníkovi zabavené, ich obsah zlikvidovaný a fľaša odnesená do výkupu. Získané tri koruny za vrátenú fľašu potom olomouckí pracovníci odviedli do štátneho rozpočtu," napísal úrad na facebooku, kde priložil fotografiu fliaš.

 

 

 

Komentujúcim občanom sa to však vôbec nezdalo vtipné. Do úradu sa pustili hneď viacerí, ktorí si myslia, že toto nie je na „chválenie sa.“ „Na celej akcii ste minuli viac, ako ste zarobili,“ napísal jeden užívateľ facebooku do komentára.

 

Úrad sa však bráni a obhajuje sa tým, že aj takáto činnosť patrí do ich náplne práce. "Týmto spôsobom nám napríklad pripadajú aj predmety, ktorými sa trestné činy alebo priestupky páchajú (pálenice, pestovateľne konope, zakrvavené nože či sekery a pod.). Túto činnosť vykonávajú naši zamestnanci v rámci svojej štandardnej pracovnej náplne, teda nepredstavuje žiadne dodatočné náklady," napísal úrad na facebooku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies