FOTO Českí odporcovia migrantov sa riaditeľke centra Kašpárek vyhrážajú popravou za vlastizradu

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 17:41 • 2 min
FOTO Českí odporcovia migrantov sa riaditeľke centra Kašpárek vyhrážajú popravou za vlastizradu

PRAHA - Hrozbám neznámeho páchateľa čelí riaditeľka Rodinného centra Kašpárek v českých Pardubiciach Olga Pavlů.

slovakia

left justify in out

V noci na stredu ktosi výklady i dvere centra zafarbil látkou pripomínajúcou krv a navyše pripevnil z oboch strán fiktívne parte s podobizňou a sprievodným textom o poprave riaditeľky za vlastizradu. 

 

Nejde o prvý podobný útok na centrum, tieto prejavy neznášanlivosti začali podľa predstaviteľky Strany zelených po zbierke na podporu utečencov, ktorú organizovala. Informovali o tom internetové servery Lidovky.cz a iDNES.cz.


Podľa slov riaditeľky, ktorá je podpredsedníčkou krajskej organizácie Strany zelených, sa prvý z doterajších štyroch útokov udial krátko po usporiadaní zbierky pre sýrskych utečencov.
Kým doterajšie lepenie nálepiek na výklady a dvere centra polícia riešila ako priestupky, teraz bude záležitosť vyšetrovať už pre podozrenie z trestného činu. Olga Pavlů sa však podobnými prejavmi podľa vlastných slov nemieni nechať odradiť od spoločenskej angažovanosti.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies