FOTO Ceremónia otvorenia Winter Parku: Nashville to roztočil v štýle country

NETKY.SK • 29 Január 2016, 15:39 • 2 min
FOTO Ceremónia otvorenia Winter Parku: Nashville to roztočil v štýle country

NASHVILLE - Hoci vynovený formát Zápasu hviezd NHL odštartuje úvodným z troch špecifických súbojov až v nedeľu o 23.00 h SEČ, sprievodné akcie sa v okolí Bridgestone Areny v Nashville odohrávajú už od štvrtkového večera.

slovakia

left justify in out

Nashville je najmä mesto country, a tak neprekvapuje, že sériu desiatich hudobných koncertov otvorila lokálna skupina Big and Rich za asistencie legendárneho hudobníka a multiinštrumentalistu Vincea Gilla, ktorý je členom Siene slávy country hudby a zároveň držiteľom sezónnej permanentky tímu Nashville Predators.

 

Akcia bola súčasťou oficiálnej ceremónie otvorenia Winter Parku, ktorý sa nachádza cez ulicu od Bridgestone Areny neďaleko County Music Hall aj hudobného chodníka slávy. Počas All Star víkendu bude slúžiť ako centrum zábavy so živou hudbou, verejným korčuľovaním a množstvom pojazdných stánkov s jedlom a občerstvením. Organizátori radi návštevníkom pripomínajú, že pred vyše 18 rokmi, keď ešte len začínala fungovať v rámci NHL organizácia Predators, boli na týchto miestach iba parkovacie plochy.


Neboli by to Američania, ak by nevymysleli niečo špeciálne. V rámci úvodného hudobného večera rozdávali čestným hosťom gitary a jedna z nich sa ušla aj komisárovi NHL Garymu Bettmanovi. Odovzdala mu ju starostka Nashvillu Megan Barryová. "Myslím si, že lepší úvod All Star víkendu sme si ani nemohli želať. Keď sme v našich plánoch pridelili túto udalosť mestu Nashville, tušili sme, že odvedú dobrú prácu. Začiatok však prevýšil všetky očakávania," cituje server NHL Garyho Bettmana.

 

Nezaprel v sebe obchodníka a rýchlo odhadol, že čistý zisk z All-Star víkendu v Nashville by sa mohol pohybovať na úrovni 20 miliónov dolárov. Prezident Predators Tom Cigarran mu nezabudol pripomenúť, že organizácia Zápasu hviezd si vyžiadala 15-mesačné poctivé prípravy a že miestna športová rada musela pri výstavbe Winter Parku a zabezpečenia koncertov zdarma zvýšiť svoj rozpočet o 2,6 mil. USD.

 

"Ak sa pozrieme päť - šesť rokov dozadu, naša organizácia vykazovala straty a ľudia sa báli o prácu. Dnes máme mladé perspektívne mužstvo a naša fanúšikovská základňa sa stále rozrastá. Dôkazom je až 37 vypredaných zápasov v tomto roku," skonštatoval Cigarran. Trochu neskromne zároveň dodal: "Keď nám pridelili Zápas hviezd, moja prvá reakcia bola, že musí byť najlepší v histórii. NHL tu je 100 rokov a Predators iba 18, ale máme na to, aby sme sa naozaj zapísali do histórie."


Prvý zo série hudobných koncertov si nenechali ujsť ani generálny manažér Predators David Poile spolu s trénerom Floridy Gerardom Gallantom, ktorý bude v nedeľu koučovať tím Atlantickej divízie. "Je to tu jedným slovom - úžasné! Najmä pre nás, ktorí milujeme country," uviedol Gallant.


Tradičná hokejová exhibícia v NHL vo svojom 61. pokračovaní zmenila formát z klasického zápasu na turnaj s troma 20-minútovými duelmi za účasti štyroch tímov. Nastúpia proti sebe výbery Atlantickej divízie proti Metropolitnej a Centrálna si zmeria sily s Pacifickou. Víťazi týchto semifinále sa stretnú vo veľkom finále o celkový triumf aj jeden milión amerických dolárov. Na ľade budú traja korčuliari proti trom a v prípade remízy prídu hneď na rad samostatné nájazdy.


Favoritom na celkový triumf, aspoň podľa doterajšej produktivity v sezóne, je výber Centrálnej divízie. Patrick Kane zo Chicaga je na čele kanadského bodovania (73) pred dallaskou dvojicou Jamie Benn (58), Tyler Seguin (53) a všetci traja teraz spoja sily v rovnakých farbách. Zranenie v dolnej časti tela nepustilo na exhibíciu ruského kanoniera Alexandra Ovečkina, choroba zasa kapitána Chicaga Jonathana Toewsa. Nahradili ich Jevgenij Kuznecov a James Neal. Slovákov zasa na Zápas hviezd nepustili hlasujúci fanúšikovia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies