FOTO Centrom Bratislavy už jazdí čarovná vianočná električka

NETKY.SK • 5 December 2014, 15:54 • 2 min
FOTO Centrom Bratislavy už jazdí čarovná vianočná električka

BRATISLAVA - Bratislavskými ulicami oddnes až do 23. decembra opäť jazdí historická vianočná električka.

slovakia

left justify in out

Vyzdobenú a vysvietenú električku viedol dnes popoludní Mikuláš na jej prvej tohtoročnej jazde. Vianočná električka bude jazdiť z nástupišťa na Jesenského ulici pri historickej budove Slovenského národného divadla (SND) denne od 16:00 do 20:00 v hodinových intervaloch.

 

Vianočnú električku Dopravný podnik Bratislava posiela do ulíc už po štvrtýkrát. Jej trasa vedie z Jesenského ulice cez Námestie SNP, Obchodnú a Radlinského ulicu a cez Vazovovu smerom k zastávke Americké námestie a cez Špitálsku ulicu. Ďalej ide cez Námestie SNP a tunel na nábrežie, odkiaľ sa cez Mostovú vráti naspäť k historickej budove divadla. Trasa električky trvá približne 40 minút. Vianočná električka sa počas jazdy na niekoľko minút zastaví aj na Vazovovej ulici, kde si ju budú môcť ľudia obzrieť či odfotiť a porozprávať sa o jej histórii s vodičmi. 

 

V predvianočnom čase ľudí centrom Bratislavy vozí vyzdobená električka česko-slovenskej výroby typu ČKD-Tatra T2. Tento typ električiek vyrábala firma TATRA Smíchov a ČKD Stalingrad od polovice 50. do začiatku 60. rokov 20. storočia a v hlavnom meste jazdili v rokoch 1958 až 1988. Historickú električku neskôr zrekonštruovali a v súčasnosti vyzdobená vianočnými svetlami vozieva ľudí v predvianočnom čase ulicami Bratislavy. Vo vianočnej električke je umiestnená aj pokladnička, do ktorej môžu cestujúci prispieť na rekonštrukciu ďalších historických vozidiel.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies