FOTO Celonárodný štrajk zamestnancov verejného sektora ovplyvnil školy, nemocnice aj leteckú dopravu

NETKY.SK • 10 Október 2017, 14:46 • 2 min
FOTO Celonárodný štrajk zamestnancov verejného sektora ovplyvnil školy, nemocnice aj leteckú dopravu

PARÍŽ - Štrajkujúci zamestnanci verejného sektora narušili činnosť škôl, nemocníc, verejných služieb a vnútroštátnu leteckú dopravu.

slovakia

left justify in out

Celonárodný štrajk proti zhoršovaniu pracovných podmienok zvolalo deväť odborových únií verejného sektora na utorok. Predstaviteľov zväzov rozhnevalo plánované sprísnenie pravidiel o práceneschopnosti, zmrazovanie platov a znižovanie počtu zamestnancov verejného sektora v priebehu najbližších piatich rokov.

Letecká spoločnosť Air France uviedla, že lety na väčšie vzdialenosti zrejme štrajk neovplyvní, plánovali ale zrušiť približne 25 percent vnútroštátnych letov. Železničná doprava mala podľa predpokladov fungovať ako zvyčajne.

Protesty, ktoré vo Francúzsku trvajú už niekoľko týždňov, vyvolal návrh prezidenta Emmanuela Macrona na zmenu zákonníka práce.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies