FOTO Bývalá reprezentantka v behu na lyžiach zahynula pri dopravnej nehode

NETKY.SK • 1 Február 2016, 18:55 • 2 min
FOTO Bývalá reprezentantka v behu na lyžiach zahynula pri dopravnej nehode

ŽIAR NAD HRONOM - Pri ťažkej dopravnej nehode zahynula bývalá slovenská reprezentantka v bežeckom lyžovaní Petra Urgelová. Mala iba 24 rokov. Tragédia na ceste sa odohrala v sobotu večer pri obci Stará Kremnička v okrese Žiar nad Hronom.

slovakia

left justify in out

Urgelová dosiahla skvelé 7. miesto na 5 km klasickou technikou na Európskom olympijskom festivale mládeže v roku 2009 v poľskom Szczyrku, o rok neskôr bola na rovnakej vzdialenosti aj type pretekov v rámci Slavic Cupu v Štrbskom Plese šiesta. Slovensko reprezentovala na juniorských majstrovstvách sveta v klasickom lyžovaní v rokoch 2010 a 2011. Potom ukončila kariéru a bežkám sa venovala iba na akademickej úrovni. Najlepším individuálnym umiestnením Urgelovej na juniorskom svetovom šampionáte bola 53. priečka v skiatlone na 5+5 km v nemeckom Hinterzartene v roku 2010. Smutnú správu priniesol portál čas.sk a potvrdil ju web Slovenskej lyžiarskej asociácie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies