FOTO Budú dražiť majetok legendárneho Princea, v ponuke je gitara či diamantový zásnubný prsteň

NETKY.SK • 14 Marec 2016, 16:00 • 2 min
FOTO Budú dražiť majetok legendárneho Princea, v ponuke je gitara či diamantový zásnubný prsteň

NEW YORK - Americký aukčný dom Nate D. Sanders Auctions spustí 17. marca aukciu osobných vecí speváka a multiinštrumentalistu Princea.

slovakia

left justify in out

Záujemcovia si tak budú môcť kúpiť gitaru z roku 1959, na ktorej hrával v 70. rokoch minulého storočia, ručne napísaný text piesne In Love z jeho debutového albumu For You (1978), kostýmy z koncertov či doplnky k nim. Medzi ne patria aj napríklad pozlátené, kamienkami vykladané putá z koncertu Soul Train z roku 1994. Veci do dražby darovala hudobníkova bývalá manželka Mayte Garcia a jeho bývalý manažér Owen Husney.


Najdrahšou položkou z ponuky je diamantový zásnubný prsteň, ktorý Prince daroval Garcii so žiadosťou o ruku napísanou na papierikoch v tvare srdca. Vyvolávacia cena šperku je 100-tisíc dolárov (v prepočte takmer 90-tisíc eur).

 

Spomínanú gitaru aukčný dom ponúka od 60-tisíc dolárov (takmer 54-tisíc eur), pričom päť percent z konečného čistého zisku poputuje na charitu pre deti vyrovnávajúce sa so smrťou člena rodiny Our House LA's Camp Erin for Grieving Children. V ponuke sú tiež Garciine svadobné šaty, strieborné čaše s vygravírovaným jej a interpretovým menom ako aj porcelánové sety z ich svadby v roku 1996.


Päťdesiatsedemročný Prince, celým menom Prince Rogers Nelson, debutoval v roku 1978 už spomínaným albumom For You. Odvtedy ponúkal nové nahrávky takmer každý rok. Medzi jeho úspešné single patria napríklad 1999, When Doves Cry, Let's Go Crazy, Purple Rain, Raspberry Beret, Kiss, Sign O' the Times, Batdance, Gett Off, Cream či The Most Beautiful Girl In The World. Na konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, Zlatý glóbus i Oscara. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa amerického magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies