FOTO Brazílčan v slzách po rasistických pokrikoch v Srbsku

NETKY.SK • 21 Február 2017, 08:33 • 2 min
FOTO Brazílčan v slzách po rasistických pokrikoch v Srbsku

BELEHRAD - Brazílskeho futbalistu Partizana Belehrad Evertona Luiza doviedli permanentné rasistické prejavy v hľadisku pri víťazstve 1:0 nad domácim mužstvom Rad Belehrad v srbskej lige až k slzám.

slovakia

left justify in out

Juhoameričan, ktorý pôsobí v Partizane od minulého roka, musel na ihrisku strpieť napodobňovanie opičích zvukov a ďalšie urážky vrátane rasistického transparentu na tribúne, kde mali sektor priaznivci Radu. Po intervencii rozhodcu transparent zvesili.

 

 

 

Vzájomným šarvátkam sa nevyhli ani hráči po tom, čo Luiz ukázal vztýčený prostredník k fanúšikom mestského rivala. "Celý duel som musel počúvať rasistické urážky na moju adresu," poznamenal brazílsky stredopoliar utierajúc si slzy. 

 

 

 

Srbskí fanúšikovia sú známi svojimi prejavmi proti hráčom čiernej pleti. Srbský futbalový zväz v pondelok rozhodol o uzavretí štadióna Radu Belehrad pre správanie fanúšikov, ktorí sa prezentujú ultrapravicovými názormi.
 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies